Dinsdag in Op1: Philip Freriks over het tv-programma In de voetsporen van de wederopbouw

Dinsdag in Op1: Philip Freriks over het tv-programma In de voetsporen van de wederopbouw
Dit zijn de gasten van dinsdag 28 september

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 28 september

  • Philip Freriks groeide op in de jaren na de Tweede Wereldoorlog en gaat in het televisieprogramma In de voetsporen van de wederopbouw terug naar de periode van 1945-1960. Hij bezoekt plekken waar is opgebouwd, gerouwd, politieke partijen zijn gesticht en hij ontmoet generatiegenoten. Vanavond bij Op1 vertelt Freriks over de jaren die het fundament zijn geweest voor het Nederland zoals we het nu kennen.

  • In het literaire debuut van Joosje Duk ‘Ik zie je bij de uitgang’ vertelt de schrijfster het hartverscheurende verhaal van haar vader Rogier Duk, die ternauwernood corona overleefde. Ze schrijft over de angstige periode toen haar vader in coma lag en schetst een gedetailleerd beeld van de situatie op de IC tijdens de eerste coronagolf vorig jaar april. Vanavond schuift ze samen met haar vader aan en delen ze hun ingrijpende verhaal.

  • Aan de vooravond van een mogelijke doorbraak binnen de formatie, scoort het CDA historisch laag in de maandelijkse peiling van opiniepeiler Gijs Rademaker. De partij moest al klappen incasseren na de verkiezingsuitslag afgelopen maart en sinds het opstappen van Omtzigt lijkt daar geen einde aan te komen. Vanavond bij Op1 vertelt Rademaker samen met politiek verslaggever Thomas van Groningen alles over de peiling en wat voor invloed dit heeft op de formatie.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Philip Freriks over het tv-programma In de voetsporen van de wederopbouw of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV