De Dansmarathon van 14 tot 16 oktober te zien op SBS6: dit kun je verwachten

De Dansmarathon van 14 tot 16 oktober te zien op SBS6: dit kun je verwachten
50 uur non-stop dansen

Nieuws :

Het is één van de meest ambitieuze projecten uit de lange tv-carrière van John de Mol: De Dansmarathon, een livespektakel van maar liefst 50 uur op SBS6. Wat kunnen we precies verwachten van deze live-uitzending, die van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 oktober te zien is op televisie?

Inspiratie
In het verleden heeft John de Mol bij De wereld draait door al eens aangekondigd een groots live dansspektakel te willen opzetten. De inspiratie vond hij bij de Hollywoodklassieker They Shoot Horses, Don't They? uit 1969. Deze beroemde film, geregisseerd door Sydney Pollack en met Jane Fonda in de hoofdrol, gaat ook over een meedogenloze dansmarathon. In tegenstelling tot de schaamteloos lage hoofdprijs in die film (1500 dollar) kan het winnende koppel bij SBS6 weggaan met een prijs van maar liefst 100.000 euro.

Opzet
Bij De Dansmarathon strijden honderd koppels om de winst. Zij dansen zo lang mogelijk alsof hun leven ervan afhangt. Om de veiligheid van de kandidaten te garanderen dragen ze allemaal een enkelband, die hun hartslag meet. De gezondheid wordt constant gemonitord. Toch zullen de deelnemers flink hun best moeten doen: er lopen scheidsrechters rond die deelnemers die te weinig bewegen aantikken. Dat is een eerste waarschuwing, een 'gele kaart'. Na de tweede tik, de 'rode kaart', is het klaar en moet het desbetreffende koppel de strijd staken. Elk koppel krijgt maximaal vijf uur rusttijd, die ze zelf mogen indelen.

Acts en presentatie
Tijdens De Dansmarathon wordt de muziek verzorgd door tal van grote Nederlandse acts. Onder anderen Jeroen van der Boom, Marco Borsato, Davina Michelle, René Froger, Gerard Joling, Kris Kross Amsterdam, Guus Meeuwis, Nielson en OG3NE zullen optreden. De presentatie belooft een estafette van bekende presentatoren te worden, die allemaal een deel van de uitzending voor hun rekening nemen. Het bal wordt geopend én afgesloten door Wendy van Dijk en Jan Versteegh.

Volledige lijst met presentatoren
Hieronder vind je de volledige lijst met presentatoren, die in duo's zullen opdraven en afwisselend te zien zijn:

  • Leo Alkemade en Dennis Weening
  • Jeroen van der Boom en Patty Brard
  • Leonie ter Braak en Airen Mylène
  • Dyantha Brooks en Bastiaan Ragas
  • Klaas van der Eerden en Wietze de Jager
  • Dennis van der Geest en Airen Mylène
  • Winston Gerschtanowitz en Tooske Ragas

Verder is er een mobile room waar 24/7 door Iris Enthoven en Fien Vermeulen live wordt geschakeld met initiatieven uit heel het land en met de kijker.

De Dansmarathon is van donderdag 14 tot en met zaterdag 16 oktober live te zien op SBS6.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op De Dansmarathon van 14 tot 16 oktober te zien op SBS6: dit kun je verwachten of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV