Recensie: Britney vs Spears laat wereldster aan de ketting van vader zien

Recensie: Britney vs Spears laat wereldster aan de ketting van vader zien
Documentaire zet alles nog een keer op een rij

Film :

Vanaf 29 september staat de documentaire Britney vs Spears op Netflix. Op woensdag 29 september is in Los Angeles de rechtzaak over het curatorschap van haar vader Jamie Spears: Krijgt Britney Spears haar vrijheid terug? Deze docu laat de vele dieptepunten en enkele hoogtepunten zien uit het leven van een wereldster in gevangenschap. Lees hier de filmrecensie van Britney vs Spears.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Familie, macht, geld, pillen en paparazzi
Deze documentaire stelt vele vragen. Hoe is Spears ooit onder curate gesteld terwijl ze een baan heeft? Wie heeft haar gekeurd en wat zijn de belangen van haar vader? Het Amerikaanse rechtsysteem lijkt Britney al die jaren te hebben gefaald. De zangeres vecht al jarenlang tegen de ondercuratelestelling waar ze onder staat bij haar vader.

Britney in de Netflix documentaire 'Britney Vs Spears'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Journalist Jenny Eliscu en filmmaker Erin Lee Carr onderzoeken Britney Spears' strijd voor vrijheid aan de hand van exclusieve interviews en vertrouwelijk bewijsmateriaal. Met vele archiefbeelden van de wereldster in de schijnwerpers tonen haar donkerste momenten met de claustrofobische paparazzi om haar heen. Net als de soortgelijke documentaire Framing Britney Spears eerder dit jaar, is deze docu eigenlijk een opsomming van de gebeurtenissen en rechtzaken. Misschien iets minder emotioneel, maar wel actueel en te triest voor woorden. Spears staat echter zelf niet achter de twee documentaires. Voor fans toch een aanrader. Drie sterren.

Cast
Naast Britney Spears (archief beelden), Kevin Federline (archief beelden) zijn onder andere ook Felicia Culotta (voormalig assistent), Adnan Ghalib (Paparazzi en voormalige vriend), Adam Streisand (voormalig advocaat) in deze docu te zien. Deze productie is geregisseerd door Erin Lee Carr (How to Fix a Drug Scandal).

Vanaf 29 september 2021 is de documentaire Britney Vs Spears te zien op Netflix. Genre: Documentaire. Tijdsduur: 93 mintuten. IMDb-score: 6,9.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Britney vs Spears laat wereldster aan de ketting van vader zien of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV