Speciale uitzending 70 jaar tv - Breaking news vrijdag te zien op NPO 2

Speciale uitzending 70 jaar tv - Breaking news vrijdag te zien op NPO 2
Terugblik op 70 jaar televisie in Nederland

Kijktip :

Op zaterdag 2 oktober is het precies zeventig jaar geleden dat in Nederland de eerste televisie-uitzending te zien was. Uiteraard wordt er bij de publieke omroep uitgebreid stilgestaan bij dit jubileum. Vrijdagavond is bijvoorbeeld de special 70 jaar tv - Breaking news te zien op NPO 2.

70 jaar tv - Breaking news gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Begintijd
In de uitzending van een uur gaan we in vogelvlucht langs alle 'breaking news'-gebeurtenissen van de afgelopen zeventig jaar. Het wordt duidelijk dat de tijden zijn veranderd: we zijn er nu aan gewend dat we kunnen meekijken met groot nieuws, op het moment dat het gebeurt en - dankzij de smartphone - waar we ook zijn. In de begintijd van de televisie ging dat er heel anders aan toe. De ontwikkeling van 'breaking news' wordt geschetst.

Vuurwerkramp
We gaan van watersnood in 1953, misschien wel het eerste grote 'breaking news' op televisie, naar de watersnood van 2021. Presentatoren, verslaggevers en cameramensen die grote nieuwsgebeurtenissen bij mensen in de huiskamers brachten vertellen hoe het in zijn werk ging. Door verhalen van de makers en beelden van historische gebeurtenissen als de treinkaping bij De Punt (1977), de val van de Muur (1989), de Bijlmerramp (1992) en de Vuurwerkramp (2000) wordt de impact van de ontwikkeling duidelijk.

De special 70 jaar tv - Breaking news is vrijdag 1 oktober om 20.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de special 70 jaar tv - Breaking news terugkijken bij Gids.tv.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV