Vrijdag in Govert naar de oorsprong van de mens: klimaatproblemen

Vrijdag in Govert naar de oorsprong van de mens: klimaatproblemen
Wetenschapper kijkt in de spiegel

Kijktip :

In het wetenschappelijke programma Govert naar de oorsprong van de mens dook Govert Schilling in de geschiedenis van de mensheid, maar in de aflevering van deze vrijdag (1 oktober) kijkt hij naar het heden: waar staat de mensheid op dit moment?

Govert naar de oorsprong van de mens gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Klimaatproblemen
Schilling werpt een blik in de spiegel. De mensheid is van ver gekomen, maar de aarde staat er op dit moment niet al te best voor. Een steeds groter wordende groep wetenschappers wijst de mensheid aan als belangrijkste oorzaak van de klimaatproblemen waar we momenteel mee te kampen hebben. Er is zelfs sprake van een nieuw geologisch tijdperk.

Midas Dekkers
Het nieuwe tijdperk heet het Antropoceen (tijdperk van de mens). De gevolgen van ons handelen worden onder meer duidelijk in Georgië. Daar reflecteert Schilling op de mens en zijn invloed met bioloog Midas Dekkers. Gelukkig gloort er ook hoop aan de horizon als Schilling in gesprek gaat met een nieuwe generatie aanpakkers.

Govert naar de oorsprong van de mens is elke vrijdag rond 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Govert naar de oorsprong van de mens terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV