Biografische thriller Snowden zie je dinsdag 5 oktober op SBS9

Biografische thriller Snowden zie je dinsdag 5 oktober op SBS9
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De Amerikaanse regisseur Oliver Stone kijkt maar wat graag met een kritische blik naar de geschiedenis van zijn land, getuige films als Platoon (1986), JFK (1991) en Nixon (1995). De laatste jaren is hij behoorlijk 'uit vorm', maar met Snowden leverde hij weer een zeldzaam goede productie af. De film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Snowden streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Na een zeer korte carrière in het Amerikaanse leger, waar hij tijdens zijn opleiding beide benen brak, was Edward Snowden vastbesloten om zijn land te blijven dienen. Op die manier belandde hij bij de CIA, waar zijn carrière bij de geheime dienst begon. Zijn geweten begint echter op te spelen en hij lekt duizenden geheime documenten naar de pers. Al snel wordt Snowden gedwongen zijn land te ontvluchten en elders toevlucht te zoeken.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
In 2014 verscheen er al een film over het leven van Snowden na de onthullingen die hij heeft gedaan: de waanzinnige documentaire Citizenfour, die werd bekroond met de Oscar voor Beste Documentaire. Slechts twee jaar later maakte regisseur Stone een enigszins gefictionaliseerde versie van het verhaal van Snowden, waarin paranoia en spanning hoogtij vieren. Hoewel het natuurlijk over gelekte documenten en data gaat, wat in potentie nogal saai kan zijn, weet Stone er een spannende thriller van te maken die je op het puntje van je stoel houdt.

Cast
Naast Joseph Gordon-Levitt (The Trial of the Chicago 7) en Shailene Woodley (The Mauritanian) zijn ook Melissa Leo (Prisoners), Zachary Quinto (The Boys in the Band) en Tom Wilkinson (Selma) te zien in Snowden. Deze film is geregisseerd door Oliver Stone (Born on the Fourth of July).

Snowden (2016) wordt beoordeeld met een 7,3 op IMDb en is dinsdag 5 oktober om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: biografie, drama, thriller. Speelduur: 134 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Biografische thriller Snowden zie je dinsdag 5 oktober op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV