Vanavond op tv: special 70 jaar tv - Breaking news, nieuwe aflevering Hotter Than My Daughter

Vanavond op tv: special 70 jaar tv - Breaking news, nieuwe aflevering Hotter Than My Daughter
De tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 1 oktober

Kijktip :

Het komende weekend staat bij de publieke omroep in het teken van het zeventigjarig jubileum van televisie in Nederland. Vanavond wordt afgetrapt met een special over 70 jaar breaking news. Verder onder meer een nieuwe aflevering van Hotter Than My Daughter. Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor vrijdag 1 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Special: 70 jaar tv - Breaking news

NPO 2
20:30 uur

In een reeks speciale uitzendingen over 70 jaar tv deze wordt vanavond teruggeblikt op de ontwikkeling van breaking news. Inmiddels zijn we eraan gewend dat we kunnen meekijken met groot nieuws. Terwijl het gebeurt en – dankzij de smartphone – waar we ook zijn. Dat was in de begintijd van televisie wel anders. In deze uitzending wordt de ontwikkeling van breaking news geschetst, van watersnood (1953) tot watersnood (2021).


Hotter Than My Daughter: kort en glitters

RTL 5
20:30 uur

Deze week in Hotter Than My Daughter weer korte rokjes en vrouwen die zich veel te jong kleden volgens hun omgeving. Dochter Ruby en bonusdochter Donna geven hun moeder, de 54-jarige Annemiek, op. Ze vinden dat hun moeder zich te jong kleedt. Annemiek was vroeger beenmodel, en nog steeds draagt zij korte rokjes om haar benen te showen. De 67-jarige Jo houdt van glitters, printjes en lekker kort. Haar beste vriend, Martin, vindt Jo er geweldig uitzien, maar haar kleding is te kort, te blingbling en te jong.


Biografische thriller: Snowden

NET 5
20:30 uur

Op Net5 is vanavond de biografische thriller Snowden te zien. Teleurgesteld in de inlichtingengemeenschap zegt computertalent Edward Snowden zijn baan bij de NSA op. Hij weet nu dat er een virtuele berg gegevens wordt verzameld om alle vormen van digitale communicatie te volgen, niet alleen van buitenlandse regeringen en terroristische groeperingen, maar van gewone Amerikanen. Wanneer Snowden besluit deze geheime informatie te lekken, wordt hij voor sommigen een verrader, voor anderen een held en een voortvluchtige voor de wet.


70 jaar tv: Het beste van... muziek

NPO 3
22:05 uur

De televisie bestaat 70 jaar en dat viert de NPO. In deze uitzending blikt AVROTROS terug op de leukste en bekendste muziekfragmenten van de Nederlandse televisie. In de studio ontvangen we een groot aantal gasten, zoals Willeke Alberti, Tineke Schouten, Tonny Eyk, Romy Monteiro en Henny Huisman. We zien de eerste hitparades, de basis van de talentenjachten en de mooiste optredens in de studio van de verschillende talkshows.


Govert naar de oorsprong van de mens: klimaatproblemen

NPO 2
22:20 uur

De voorgaande afleveringen gingen over onze geschiedenis. Deze week kijkt Govert in Govert naar de oorsprong van de mens in de spiegel en vraagt zich af waar de mensheid op dit moment staat. De mens is van ver gekomen, maar het staat er niet best voor met de aarde. Een groeiende groep wetenschappers wijst de mensheid aan als oorzaak van de klimaatproblemen en spreekt van een nieuw geologisch tijdperk: het Antropoceen (tijdperk van de mens).
Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV