Special 70 jaar tv - LIVE! U was erbij thuis maandag te zien op NPO 1

Special 70 jaar tv - LIVE! U was erbij thuis maandag te zien op NPO 1
Live-uitzendingen door de jaren heen

Kijktip :

Maandagavond (4 oktober) blikt de NOS in de special 70 jaar tv - LIVE! U was erbij thuis terug op de vele live-uitzendingen die er zijn gemaakt in de afgelopen zeventig jaar. Herman van der Zandt presenteert de hoogtepunten uit zeven decenniae live tv.

70 jaar tv - LIVE! U was erbij thuis gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Koninginnedag
Geen enkel medium slaagt er zó goed in ons het gevoel te geven er zelf bij te zijn als televisie. De kijkers thuis kunnen bij bijzondere gebeurtenissen meevieren, mee rouwen en ook zelf meedoen. Dat wordt meteen duidelijk bij de eerste Koninginnedag die live wordt uitgezonden op de Nederlandse televisie in 1961, met Dick Passchier bij het defilé voor Paleis Soestdijk.

Mies Bouwman
Ook koninklijke huwelijken, begrafenissen en inhuldigingen waren live te zien op tv. En we kunnen natuurlijk niet voorbijgaan aan de legendarische marathon-inzamelingsuitzending Open het Dorp met Mies Bouwman in 1962. Verder werd de teruglopende belangstelling voor de Dodenherdenking gekeerd door deze live uit te zenden en maakte de thuiskomst van de slachtoffers van de ramp met de MH17 grote indruk.

De special 70 jaar tv - LIVE! U was erbij thuis is maandag 4 oktober om 21.25 uur te zien op NPO 1. Na afloop kun je de special 70 jaar tv - LIVE! U was erbij thuis terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV