Vanavond op tv: James Bonds GoldenEye en 70 Jaar Televisie

Vanavond op tv: James Bonds GoldenEye en 70 Jaar Televisie
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 2 oktober

Kijktip :

De televisie bestaat zaterdag precies 70 jaar en dat wordt het hele weekend groots gevierd door de NPO. Zo zie je zaterdag 70 Jaar Televisie: Satire van A tot Z. Een aanrader voor iedereen die graag een trip down memory lane maakt naar de beste satirische programma's van de Nederlandse tv. Van Kopspijkers, Koefnoen, Van Koot en Bie tot Zondag met Lubach: het komt allemaal voorbij. Ben je meer toe aan spanning en sensatie? Schakel dan vanavond RTL7 in voor de James Bond-klassieker GoldenEye.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

James Bond: GoldenEye

RTL 7
20:00 uur

Geheim agent James Bond krijgt de opdracht om de gestolen toegangscode van het dodelijke ruimtewapen GoldenEye te vinden. Met dit ruimtewapen kan een allesvernietigende puls naar de aarde worden gestuurd. De Russische generaal Ourumov wordt van de diefstal verdacht. Bond haast zich naar Rusland, maar komt daar tegenover een ongrijpbare vijand te staan die hem steeds een stap voor is.


Oh, Wat Een Jaar!: 1981

RTL 4
20:01 uur

Deze week worden zanger Wolter Kroes en schrijfster Heleen van Royen getest op wat zij nog allemaal weten van het jaar 1981. Wolter en Heleen zien er, net als presentatrice Chantal Janzen en teamcaptains Ruben Nicolai en Jeroen van Koningsbrugge, ook uit alsof het 1981 is. In de retrotainmentshow staat iedere aflevering een ander jaar centraal. De BN'ers die te gast zijn hebben dat betreffende jaar bewust meegemaakt en beleven nostalgische fragmenten en muziek uit die tijd.


Het Jachtseizoen: Wendy van Dijk & Najib Amhali

SBS 6
20:30 uur

In deze aflevering van Het Jachtseizoen slaan presentatrice Wendy van Dijk en cabaretier Najib Amhali op de vlucht en proberen ze uit de handen van de mannen van StukTV te blijven. Wendy en Najib krijgen vier uur voor hun vlucht. Als ze binnen die tijd niet worden gepakt, winnen ze het van Giel, Thomas en Stefan. Elke tien minuten krijgen de StukTV-mannen de exacte locatie van de voortvluchtigen door. In het laatste uur is dat zelfs elke vijf minuten.


70 jaar tv: Satire van A tot Z

NPO 3
22:00 uur

Comedian Ronald Snijders leidt de kijker aan de hand van het alfabet kriskras door de rijke historie van 70 jaar Nederlandse satire op televisie. Het wordt een feest van herkenning. Dit twee uur durende programma zit bomvol klassiekers uit 70 jaar satirische televisiegeschiedenis. Ook onverwachte, verrassende fragmenten komen voorbij. Van de A van actualiteit tot de Z van Zondag met Lubach en Zo is het toevallig ook nog eens een keer. Ronald Snijders neemt je onder andere mee langs de O van ophef, de I van imitaties, via de K van Kopspijkers, Koot & Bie en koningshuis naar de M van moslims en de W van woke.


Nieuw: The Pembrokeshire Murders

NPO 2
22:10 uur

Deze en volgende week zaterdag is de Britse misdaadserie The Pembrokeshire Murders in twee delen te zien op NPO 2. Adjunct-korpschef Steve Wilkins keert terug naar Pembrokeshire in Wales en buigt zich daar over een dubbele moordzaak die nooit is opgelost. Als hij besluit deze zaak nog eens onder de loep te nemen, blijkt er verband te zijn met twee andere onopgeloste zaken. Al snel komt er een verdachte in beeld, die op dit moment gevangen zit vanwege een reeks inbraken en binnenkort vrij komt. Dit zet het onderzoek onder een enorme tijdsdruk.


Nieuw: 70 jaar tv - Je Beste Vriend

NPO 1
00:00 uur

In het nieuwe programma 70 Jaar tv: Je Beste Vriend spreek tv-chroniqueur Han Peekel met kenners, makers en betrokkenen voor het medium dat in deze maand haar zeventigste verjaardag viert. Na deze nachtuitzending zijn de overige drie delen op woensdag om 21:25 uur op NPO 1. In Nederland wordt ontzettend veel televisie gekeken: gemiddeld meer dan drie uur per dag. Vaak langer dan de tijd die wordt besteed aan partners, kinderen of het lezen van een boek. Dat is het vertrekpunt van de serie: televisie als beste vriend. In het vierluik komen veel televisiemakers aan het woord. De gasten hebben één ding gemeen: hun passie voor televisie. Het is een ode aan 70 jaar vriendschap tussen de kijker en de televisie. Elke aflevering heeft een ander thema: tv als trooster, onruststoker, verhalenverteller en nar.Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: James Bonds GoldenEye en 70 Jaar Televisie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV