Vanavond op tv: Deal Or No Deal: VIP Special met o.a. Gerard Joling

Vanavond op tv: Deal Or No Deal: VIP Special met o.a. Gerard Joling
De tv-tips van Gids.tv voor zondag 3 oktober

Kijktip :

Zondag 3 oktober kunnen we genieten van de nieuwe programma's Je zou het moeten weten, Het beste van... drama en Deal Or No Deal: VIP Special. Het laatste programma start morgen, maar vanavond kunnen we de VIP-special zien met o.a. Gerard Joling.

Eenmalige BN'er editie van Deal Or No Deal
In het nieuwe programma Je zou het moeten weten neemt Harm Edens je mee terug in de televisiegeschiedenis. De quiz is vier zondagen rond 21:25 uur te zien op NPO 1. De televisie bestaat 70 jaar en dat viert AVROTROS vanavond met de leukste en meest indrukwekkende drama-momenten van 70 jaar Nederlandse televisie in Het beste van... drama. Het spelprogramma Deal Or No Deal is na 12 jaar terug op televisie. Vanaf maandag elke werkdag om 22:00 uur op RTL 5 en deze zondag als aftrap een BN'er-editie op RTL 4. Bekijk hieronder de overige tv-tips van Gids.tv voor zondag 3 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Live: World Grand Prix Darts

RTL Z
19:00 uur.

Vanavond start de 24e editie van de World Grand Prix Darts vanuit de Morningside Arena in Leicester. RTL Z doet elke avond uitgebreid live verslag.

Kijk hier op welk kanaal RTL Z te zien is.

Dubbel
De World Grand Prix is het enige toernooi op de dartkalender waar iedere leg met een dubbel moet eindigen én beginnen. Gerwyn Price is de titelverdediger.

Nederlanders
Namens Nederland doen Michael van Gerwen, Dirk van Duijvenbode, Danny Noppert en Martijn Kleermaker mee.

70 jaar tv: geschiedenis van documentaires

NPO 2
19:10 uur.

In deze 70 jaar tv-special aandacht voor Nederlandse documentaires, vaak met vaak een hoofdrol voor de man in de straat, voor het buitenbeentje of de paradijsvogel. Ze zijn een begrip in binnen- en buitenland.

Portretten
Sinan Can en Nicolaas Veul spreken zeven gerenommeerde, gelauwerde en door hen bewonderde documentairemakers, makers die ons met hun portretten mensen leren kénnen.

Werkelijkheid
Welke ontmoeting staat de makers zelf nog het meeste bij? Hoe heeft die ontmoeting hen gevormd? En hoe kijken zij naar de 'werkelijkheid'? Want verhalen uit die werkelijkheid zijn vaak vreemder dan fictie.

Michiel van Erp
Met Heddy Honigmann, Cherry Duyns, Michiel van Erp, Gülsah Dogan, Tom Fassaert, Ester Gould en Sarah Sylbing.

Telefilm: Alles van Waarde

NPO 3
20:20 uur.

Anti homo
In de schaduw van een kerk worden 's nachts twee mannen, Marc en Rick, in elkaar geslagen. Zinloos geweld? Antihomogeweld? Zowel een filmmaker als een rechercheur proberen te achterhalen wat er is gebeurd. Waarom doen de slachtoffers eigenlijk geen aangifte? Welke geheimen spelen er nog meer in deze religieuze gemeenschap?

Special: 70 jaar televisie en politiek

NPO 2
20:30 uur.

Speciale uitzending over de geschiedenis van de parlementaire journalistiek op televisie, die zich in zeventig jaar ontwikkelt zich van gedienstig tot zeer kritisch.

Fluwelen handschoenen
In de beginjaren van de televisie, de jaren 50, worden kritische vragen niet gesteld en politici worden met fluwelen handschoenen benaderd. Elke politieke partij kan terecht bij zijn eigen zuil.

Verantwoording
Halverwege de jaren 60 zet de ontzuiling in en wordt de televisiejournalistiek kritisch. Politici worden op televisie ter verantwoording geroepen. Met de komst van Den Haag Vandaag (NOS) in 1970 wordt er dagelijks verslag gedaan van politieke ontwikkelingen.

Kloof
Als reactie op al te kritische journalisten richten politieke partijen en ministeries hoge muren op van voorlichters en spindoctors. Door de aanwezigheid van veel cameraploegen in de Tweede Kamer lijkt de kloof tussen burger en politiek verkleind. Maar door het veelvuldig gebruik van ingestudeerde antwoorden lijkt die kloof eerder te zijn vergroot.

Nieuw: Je zou het moeten weten

NPO 1
21:25 uur.

In het nieuwe programma Je zou het moeten weten neemt Harm Edens je mee terug in de televisiegeschiedenis. De quiz is vier zondagen rond 21:25 uur te zien op NPO 1.

Kenners
In het spelprogramma krijgen twee tv-prominenten, met elk een achterban van vijf tv-kenners, uiteenlopende vragen over zo'n beetje alles uit 70 jaar Nederlandse televisie.

Memorabele fragmenten
Amusement, informatie, drama, muziek, sport, actualiteit... alles komt voorbij. Maar wat weten de deelnemers daar nog vanaf? Met veel memorabele fragmenten komen voorbij en er zijn verrassende invalshoeken.

Deal Or No Deal: VIP Special

RTL 4
21:30 uur.

Het spelprogramma Deal Or No Deal is na 12 jaar terug op televisie. Vanaf maandag elke werkdag om 22:00 uur op RTL 5 en deze zondag als aftrap een BN'er-editie op RTL 4.

Presentatie
De uitdagende spelshow waarin veel geld te winnen valt, wordt gepresenteerd door Buddy Vedder.

Boxen
In Deal Or No Deal openen de deelnemers boxen met een voor hen onbekend geldbedrag erin. Door lage bedragen weg te spelen wordt het bod van de bank steeds hoger.

Deal
Na elk bod kan de speler kiezen voor een 'deal' of een 'no deal' en dus verder spelen. Het geldbedrag kan oplopen tot 200 duizend euro. In de VIP Special spelen BN'ers voor het goede doel.

70 jaar tv: Achtergronden bij het nieuws

NPO 2
22:05 uur.

In deze 70 jaar tv-special een terugblik op de rijke geschiedenis van de nieuwsrubrieken op de Nederlandse televisie.

Saigon
Al zeventig jaar nemen de verslaggevers van de actualiteitenrubrieken de kijker in binnen- en buitenland mee op reis: van de val van Saigon tot de bonnetjesaffaire in Den Haag.

Bijzondere fragmenten
Presentator Sven Kockelmann leidt de kijker langs opvallende en bijzondere fragmenten van de vele reportages die de afgelopen jaren werden gemaakt. Kritisch, tegels lichtend, registrerend, stuitend op misstanden en prachtige verhalen.

Nieuw: Het beste van... drama

NPO 3
23:15 uur

:[clips](title:"Alle fragmenten uit deze uitzending")

De televisie bestaat 70 jaar en dat viert AVROTROS vanavond met de leukste en meest indrukwekkende drama-momenten van 70 jaar Nederlandse televisie.

Barrie Stevens
In de studio kijken onder anderen Victor Reinier, Peter Römer, Hetty Heyting, Willeke Alberti en Barrie Stevens naar de meest indrukwekkende series. Ze halen herinneringen op.

Pipo
Jeugdseries, komedie en crime komen allemaal aan bod. Van Ja zuster, Nee zuster tot Goede Tijden, Slechte Tijden, van Pipo de Clown tot Baantjer, in vogelvlucht gaan we door de rijke geschiedenis van het Nederlandse drama.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV