Recensie: The Last Duel is prachtige period piece met Scott en Comer in middelpunt

Recensie: The Last Duel is prachtige period piece met Scott en Comer in middelpunt
Met Adam Driver en Matt Damon

Film :

Vanaf donderdag 14 oktober draait de nieuwe film The Last Duel in de Nederlandse bioscopen. Ridley Scott komt later dit jaar met de film House of Gucci, maar deze film zit meer in Scott's comfort zone. Hoe komt dat er uit? Lees hier de filmrecensie van The Last Duel.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ridder
Het verhaal speelt zich af in het Frankrijk van de 14e eeuw. Een ridder, Jean de Carrouges genaamd, keert terug van een militaire expeditie en hoort van zijn vrouw dat zij verkracht is. Zij wijst de schildknaap, een oude vriend van de ridder, als dader aan.

Bron: 20th Century Studios

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Eigenlijk is dit dé film waarin regisseur Ridley Scott kan shinen: met het goede script van Damon & Affleck kan hij al zijn vrijheid gebruiken. De grote complimenten gaan naar Jodie Comer, die een prachtige en Oscarwaardige rol neerzet. De film is zeker niet zonder fouten: vooral de rol van Ben Affleck staat in schril contrast met de andere karakters uit de film. Waar dit wel goed gaat is bij de bijrol van Alex Lawther als koning Charles. Met prachtig camerawerk en een uitstekende soundtrack heb je met The Last Duel een prima 'period piece' te pakken: 4 sterren.

Cast
Naast Matt Damon (The Martian) en Adam Driver (Annette) spelen ook Jodie Comer (Free Guy), Ben Affleck (The Way Back) en Alex Lawther (The Imitation Game) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Ridley Scott (Gladiator).

Vanaf 14 oktober 2021 is The Last Duel te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Drama. Tijdsduur: 152 minuten. IMDb-score: 7,5.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Last Duel is prachtige period piece met Scott en Comer in middelpunt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV