Schrijfster Margaret Atwood dinsdag 5 oktober te gast in College Tour

Schrijfster Margaret Atwood dinsdag 5 oktober te gast in College Tour
De auteur van The Handmaid's Tale

Kijktip :

In de laatste aflevering van dit seizoen van College Tour, dinsdag 5 oktober te zien op NPO 2, is niemand minder dan Margaret Atwood te gast. Zij werd wereldberoemd als de schrijfster van het boek The Handmaid's Tale.

College Tour gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Bestseller
Het wereldberoemde boek van de nu 81-jarige Atwood verscheen in 1985, is tweevoudig winnaar van The Booker Prize en groeide uit tot een icoon voor vrouwenbewegingen over de hele wereld. De internationale bestseller ging meer dan acht miljoen keer over de toonbank en is hét pronkstuk binnen het oeuvre van Atwood, die meer dan veertig boeken schreef.

Serie
De afgelopen jaren is het boek herontdekt door een jonge generatie dankzij de tv-bewerking die het boek kreeg. The Handmaid's Tale behoort tot de meest geroemde series van de laatste jaren, met een schitterende hoofdrol van actrice Elisabeth Moss. Samen met een zaal vol studenten interviewt Twan Huys Margaret Atwood in Paradiso in Amsterdam.

College Tour is elke dinsdag om 20.25 uur te zien op NPO 2. Je kunt de beste fragmenten en alle afleveringen van College Tour terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV