TV-tip: Louis Theroux bezoekt beruchte gevangenis in Miami

TV-tip: Louis Theroux bezoekt beruchte gevangenis in Miami
Doorvoerplaats voor gevangenen

De Britse documentairemaker Louis Theroux brengt een bezoek aan de meest beruchte en gewelddadige afdeling van Miami County Jail, waar de gevangenen met elkaar vechten om eten, of uit verveling.

Met 6.000 gevangenen en de doorstroom van meer dan 100.000 mensen per een jaar, is de mega gevangenis Miami County Jail een doorvoerplaats voor degenen die nog niet zijn veroordeeld en die in afwachting van een proces verblijven in het schemergebied tussen de rechtbank en gevangenis.

In Miami County Jail verblijven 25 gevangenen per kooi. Ze verblijven de hele dag in hun cel en worden twee keer per week een uurtje gelucht. Men vecht om eten en uit verveling, vechtpartijen zijn dagelijkse kost. Regelmatig belandt er iemand in de ziekenboeg. Overleven in deze gevangenis lukt alleen wanneer je stoer bent, een donkere huidskleur hebt en compromisloos kunt handelen.

Louis ontmoet de meest uiteenlopende gevangenen. Hij praat met mannen in de dodencel in afwachting van hun beroep, maar ook met mannen die voor het eerst een rechtszaal van binnen zien. Hij ontmoet schuldigen, mensen die een beetje schuldig zijn en mensen wiens schuld nog bewezen moet worden.

Louis Theroux Miami Mega Jail is zaterdag om 20:25 uur te zien op NPO 3.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV