Maandag in Op1: Gert-Jan Segers over de kabinetsformatie

Maandag in Op1: Gert-Jan Segers over de kabinetsformatie
De gasten van maandag 4 oktober

Kijktip :

Vorige week is er dan eindelijk een doorbraak bereikt in de formatie. D66 is overstag gegaan, en is bereid te gaan onderhandelen met de ChristenUnie, maar ziet CU-leider Gert-Jan Segers dat wel zitten? Vanavond reageert hij bij Op1. Hieronder lees je wie de andere gasten zijn van Op1 van maandagavond.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 van maandag 4 oktober

  • De Haagse broers Michel en Peet Traub werden alom geprezen in Den Haag voor hun oplossing voor het gigantische personeelstekort in de bouwsector. Ze leiden al 11 jaar kwetsbare jongeren op tot stukadoor en gingen vorig jaar een samenwerking met de gemeente Den Haag aan. Door bureaucratisch falen, stopt het project en staat hun opleidingsbedrijf aan de rand van de afgrond. Vanavond bij Op1 vertellen de broers samen met leerling Regilio over de bijzondere opleiding, die voor de meesten meer dan een werkplek is.
  • Dinsdag gaat informateur Johan Remkes het debat aan met een kritische Tweede Kamer. Zijn advies: een kabinet met dezelfde partijen als de afgelopen vier jaar.Gert-Jan Segers stapt met zijn partij dus toch in de formatieboot met hetzelfde kabinet. Waarom gaat het nu anders zijn? Vanavond bij Op1 vertelt Segers zijn beweegredenen.
  • Verdenkingen van matchfixing in de Nederlandse dart- en tenniswereld, het basketbal en ook in de grootste sport in ons land: het voetbal. NOS-journalist Ben Meindertsma maakt veel los met de podcast Gefixt. Basketbalcoach Tony van den Bosch vermoedt dat zijn spelers de boel beduveld hebben, terwijl oud-voetballer Evgeniy Levchenko spelers wil behoeden voor fixers. Vanavond bij Op1 bespreken de drie heren met jurist Marjan Olfers de donkere wereld van matchfixing.

Presentatie
De speciale uitzending van maandag 4 oktober van Op1 wordt gepresenteerd door Nadia Moussaid en Hugo Logtenberg.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Maandag in Op1: Gert-Jan Segers over de kabinetsformatie of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV