Recensie: in Benedetta schopt Paul Verhoeven alle heilige huisjes omver

Recensie: in Benedetta schopt Paul Verhoeven alle heilige huisjes omver
Met Virginie Efira, Daphne Patakia, Lambert Wilson en Charlotte Rampling

Film :

Vanaf 13 oktober is de film Benedetta te zien in de Nederlandse bioscopen. Wie zin heeft in een ouderwets 'ordinaire' Paul Verhoeven-film met een potje stevige nonnenseks, kerkpolitiek, lust, verraad, afgunst en een mespuntje geweld zit met deze film - waarin ook nog wat te lachen valt - goed. Lees hier de filmrecensie van Benedetta.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Benedetta Carlini
Het verhaal speelt zich af in Italië, eind vijftiende eeuw. De pest, ook wel de Zwarte Dood genoemd, heerst en heeft voor veel dood en verderf gezorgd. Een vrouw, Benedetta Carlini, besluit om als novice toe te treden in een klooster in het dorpje Pescia, Toscane. In staat tot het verrichten van wonderen op jonge leeftijd heeft haar aanwezigheid een enorme grote en blijvende impact op de rest van de gemeenschap.

Actrice Daphne Patakia en Virginie Efira in de film 'Benedetta'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★
Alleen Paul Verhoeven (Basic Instinct) krijgt het voor elkaar om mensen voor de bioscoop tegen zijn film te laten demonstreren vanwege godslastering. Dat maakt deze regisseur uniek, want weinigen durven zo ver te gaan als de 83-jarige Verhoeven. Alle tien geboden komen voorbij in een vrij hysterische B-film met soms zelfs humor waar de tranen van over je wangen biggelen. Alles is over de top in Benedetta, maar echt memorabel wordt het nooit. Ook heb je niet het gevoel dat je deze productie nog een tweede keer wil kijken. Wie schrikt van seks, bloed en (meestal erotisch geladen) visioenen over Jezus moet zeker oppassen, want alle heilige huisjes worden zorgvuldig met de grond gelijk gemaakt. Wel zijn er sterke rollen van Charlotte Rampling en Lambert Wilson, die het ruim twee uur durende epos aangenaam maken. Een kleine drie sterren.

Cast
Naast Virginie Efira (Elle) en Daphne Patakia (Nimic) zijn ook Charlotte Rampling (Dune) en Lambert Wilson (The Matrix Resurrections) in de deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Paul Verhoeven (Elle).

Vanaf 13 oktober 2021 is de film Benedetta te zien in de bioscopen. Genre: Biografie, Drama. Tijdsduur: 131 minuten. IMDb-score: 6,6.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: in Benedetta schopt Paul Verhoeven alle heilige huisjes omver of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV