Recensie: The French Dispatch is visueel meesterwerk met dun verhaal

Recensie: The French Dispatch is visueel meesterwerk met dun verhaal
Wes Anderson is terug!

Film :

Vanaf donderdag 21 oktober draait de nieuwe film The French Dispatch in de Nederlandse bioscopen. De laatste film van cinema kunstenaar Wes Anderson stamt alweer uit 2018, maar nu is hij terug. Is dat goed nieuws? Lees hier de filmrecensie van The French Dispatch.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Journalisten
Een groep journalisten houdt zich op een buitenpost in een Franse stad op in de twintigste eeuw. De reporters zijn er werkzaam voor het Amerikaanse dagblad 'The French Dispatch'. Wanneer de hoofdredacteur komt te overlijden, besluiten ze hem te gedenken door de publicatie van drie reeds verschenen verhalen.

Bron: Searchlight Pictures

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★½
Deze film is misschien wel Anderson's aantrekkelijkste film om naar te kijken. En dat is knap, want met The Grand Budapest Hotel heeft de regisseur een hoge standaard neergezet. Je zit waarschijnlijk verschillende keren hardop te lachen en kan ook een klein traantje wegpinken. Het verhaal is redelijk dun, vooral omdat er zo verschrikkelijk veel karakters een stem moeten krijgen. Ze krijgen dus ook niet allemaal evenveel aandacht en dat is in veel gevallen best jammer. The French Dispatch is een hommage aan de ouderwetse journalistiek en dat is iets magisch. 4,5 ster.

Cast
Naast Timothée Chalamet (Dune) en Léa Seydoux (No Time To Die) spelen ook Bill Murray (Ghostbusters), Christoph Waltz (Inglorious Basterds) en Saoirse Ronan (Little Women) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Wes Anderson (The Grand Budapest Hotel).

Vanaf 21 oktober 2021 is The French Dispatch te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Komedie, Drama. Tijdsduur: 108 minuten. IMDb-score: 7,3.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The French Dispatch is visueel meesterwerk met dun verhaal of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV