Uitstekende actiefilm Wonder Woman dinsdag te zien op Veronica

Uitstekende actiefilm Wonder Woman dinsdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

De wereld van de superhelden was - zeker in de bioscoop - lang voorbehouden aan mannen. Vrouwen speelden een ondergeschikte rol, als de vriendin of het hulpje van de held. Dat werd radicaal anders met de release van Wonder Woman in 2017. Deze baanbrekende en indrukwekkende film zie je dinsdag op Veronica en je kunt Wonder Woman streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Bekijk het volledige programma van de Meimaand Filmmaand 2022 op Veronica.

Het verhaal
In Wonder Woman belanden we op het prachtige, mythische eiland Themyscira, waar bijzondere amazones zich onderwerpen aan een keiharde training. Ze willen het uiteindelijk namelijk opnemen tegen de oorlogsgod Ares. De bewoonsters van Themyscira leven volledig in hun eigen wereld, en dus kijken ze raar op als er plotseling een vliegtuig uit de Eerste Wereldoorlog dicht bij hun leefomgeving neerstort. De schitterende prinses Diana, die later Wonder Woman wordt, redt de piloot van de verdrinkingsdood.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Met al die populaire superheldenfilms was het vreemd dat niemand het aandurfde zo'n film met een vrouwelijke hoofdrolspeelster te maken, maar met Wonder Woman was het eindelijk zo ver. De angst voor een flop bleek ongegrond: Wonder Woman bracht ruim 800 miljoen dollar in het laatje. Niet alleen was het de eerste superheldenfilm met een vrouwelijke hoofdrolspeelster (die overigens geweldig wordt neergezet door de beeldschone Gal Gadot), de film werd ook geregisseerd door een vrouw: Patty Jenkins. Zij creëerde een spektakel van de bovenste plank.

Cast
Naast Gal Gadot (Justice League) en Chris Pine (Hell or High Water) zijn ook Robin Wright (House of Cards) en Danny Huston (Angel Has Fallen) te zien in Wonder Woman. Deze film is geregisseerd door Patty Jenkins.

Wonder Woman (2017) wordt beoordeeld met een 7,4 op IMDb en is dinsdag 10 mei om 20.30 uur te zien op Veronica. Genre: actie, superhelden. Speelduur: 141 minuten.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV