Serierecensie: Maid is waargebeurd topdrama op Netflix

Serierecensie: Maid is waargebeurd topdrama op Netflix
Met Margaret Qualley, Nick Robinson én Andie MacDowell

Film :

Vanaf 2 oktober staat de serie Maid op Netflix. Dat het leven niet eerlijk is en snoeihard kan zijn, weten de meeste van ons. Als je het leven van Alex (prachtig gespeelt door Margaret Qualley) volgt, kan je alleen maar janken. Lees hier de serierecensie van Maid.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Waargebeurd verhaal
In Maid volgen we de alleenstaande jonge moeder Alex, die de eindjes aan elkaar weet te knopen met schoonmaakwerk. Ze ontsnapt ternauwernood een gewelddadige relatie en overwint de dakloosheid om een beter leven te creëren voor haar dochter Maddy. Maar dit gaat met vallen, nog eens vallen en dan weer opstaan.

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
Deze 10-delige miniserie is geïnspireerd door de New York Times best-selling memoir Maid: Hard Work, Low Pay, and a Mother’s Will to Survive van Stephanie Land. In dit verhaal is de wanhoop, eenzaamheid en verdriet te voelen van een moeder die alles doet om haar dochter een beter leven te geven. Liefhebbers van waargebeurde "woensdagavondfilms" zullen het meest geraakt zijn door deze serie, met naast Margaret Qualley ook een sterke rol voor Love Simon-acteur Nick Robinson en topactrice Andie MacDowell, die ook nu weer een hele andere kant van acteren laat zien. Een tragisch maar goudeerlijk verhaal, die naast dikke tranen gelukkig ook een lach mee brengt. Drama van topkwaliteit! Vier sterren.

Cast
Naast Margaret Qualley (Once Upon a Time... in Hollywood) zijn ook Nick Robinson (Silk Road), Andie MacDowell (Ready or Not) en Billy Burke (9-1-1: Lone Star) in deze serie te zien. Deze productie is geregisseerd door Molly Smith Metzler (Orange Is the New Black).

Vanaf 2 oktober 2021 is de serie Maid te zien op Netflix. Genre: Drama. De serie bestaat uit 10 afleveringen van ongeveer 50 minuten. IMDb-score: 8,6.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Serierecensie: Maid is waargebeurd topdrama op Netflix of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV