Nieuw programma Homemade Astronauts begint vrijdag op Discovery

Nieuw programma Homemade Astronauts begint vrijdag op Discovery
Kun je in een zelfgemaakte raket de ruimte in?

Kijktip :

De ruimtevaart blijft een grenzeloze fascinatie voor veel mensen, maar in een zelfgemaakte raket de ruimte in? Dat zal de meesten toch een stapje te ver zijn. Toch is dat precies wat de waaghalzen in het nieuwe programma Homemade Astronauts proberen. Hun avonturen zijn vanaf vrijdag 8 oktober te zien op Discovery.

Ultieme droom
‘Mad Mike’ Hughes, Cameron Smith en 'Rocket Man' Ky Michaelson willen hun ultieme droom uitvoeren door in hun eigen raket het luchtruim te kiezen. Ze hebben allemaal ervaring met stunts of ruimtevaart: 'Mad Mike' (62) haalde al gevaarlijke stunts uit in de auto- en motorsport en verbaasde de wereld door in een eigen stoomraket 100 kilometer de lucht in te gaan.

Ruimtepak
Cameron Smith (51), professor in de antropologie, bouwde al zijn eigen ruimtepak - waarmee hij aan een grote luchtballon de zogeheten Armstrong Limit wilde bereiken, de hoogte waarbij de luchtdruk zo laag is dat het dodelijk wordt. En Ky Michaelson (82) is een voormalige stuntman die al liet zien dat amateurs serieuze raketten kunnen bouwen.

Het nieuwe programma Homemade Astronauts is vanaf vrijdag 8 oktober wekelijks om 21.30 uur te zien op Discovery. Lees hier op welk kanaal Discovery te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw programma Homemade Astronauts begint vrijdag op Discovery of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV