Briljante misdaadfilm Goodfellas zie je dinsdag 12 oktober op SBS9

Briljante misdaadfilm Goodfellas zie je dinsdag 12 oktober op SBS9
Ook te streamen via Netflix en Pathé Thuis

Kijktip :

Francis Ford Coppola liet vooral met de eerste Godfather-film de glamoureuze kant van de maffiawereld zien, met feestelijke trouwerijen en strak gesoigneerde heren. Martin Scorsese maakte met Goodfellas een briljante, grimmige tegenpool: het leven van een gangster gaat niet over rozen. De film is dinsdag te zien op SBS9 en je kunt Goodfellas streamen via Netflix en Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal SBS9 te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Goodfellas vertelt het waargebeurde verhaal van gangster Henry Hill. Hij droomt er al op jonge leeftijd van om bij de maffia te horen, en wanneer de gerespecteerde gangster Jimmy Conway hem onder zijn hoede neemt, klimt hij snel op binnen de rangen van de maffia. Het bestaan van Henry wordt vanaf dat moment gekenmerkt door drugs, geweld en enorme sommen geld. Op een gegeven moment begint hij echter te twijfelen aan dit gevaarlijke leven, en hij neemt een besluit dat hem in levensgevaar brengt.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★★
Samen met The Godfather en The Godfather, Part II vormt Goodfellas de heilige drie-eenheid van de gangsterfilm. Een meesterwerk van de bovenste plank is het, dat bij de Oscars verrassend genoeg werd verslagen door Kevin Costners sentimentele Dances with Wolves. Dat doet echter niets af aan de kwaliteit van deze film, met fenomenaal acteerwerk van de cast, subliem camerawerk (vooral de long take bij de Copacabana is indrukwekkend) en geweldige regie van grootmeester Scorsese.

Cast
Naast Robert De Niro (Joker) en Ray Liotta (Marriage Story) zijn ook Joe Pesci (The Irishman) en Lorraine Bracco (The Sopranos) te zien in Goodfellas. Deze film is geregisseerd door Martin Scorsese (The Wolf of Wall Street).

Goodfellas (1990) wordt beoordeeld met een 8,7 op IMDb en is dinsdag 12 oktober om 22.50 uur te zien op SBS9. Genre: drama, misdaad. Speelduur: 146 minuten.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Briljante misdaadfilm Goodfellas zie je dinsdag 12 oktober op SBS9 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV