Recensie: Muppets Haunted Mansion is fantastische special propvol inside jokes

Recensie: Muppets Haunted Mansion is fantastische special propvol inside jokes
Muppets terug in de variété

Film :

Vanaf 8 oktober staat Muppets Haunted Mansion op Disney Plus. Disney zet komende maand in op een Halloween maand zonder jumpscares, maar met de rillingen op je rug. Is dat iets positiefs voor deze film? Lees hier de recensie van Muppets Haunted Mansion.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

MacGuffin
Het is Halloween en de Muppets vieren feest. Behalve Gonzo en Pepé. Gonzo heeft een uitnodiging ontvangen voor een griezelige challenge in het spookachtige landhuis waarvanuit de goochelaar MacGuffin exact honderd jaar geleden onder mysterieuze omstandigheden verdween.

Bron: Disney

Beoordeling van Gids.tv: ★★★★
De naam van een van de bijkarakters omschrijft deze film het beste: MacGuffin. In principe is deze film één grote ode aan filmmaken en aan de attractie The Haunted Mansion uit de Disney parken. Elementen uit allerlei Halloween films komen voorbij - zo zien we bijvoorbeeld de tweeling uit The Shining - maar ook aan alle elementen uit de verschillende Disney spookhuizen, waaronder Parijs' eigen Phantom Manor. Het verhaal is prima en verrast soms zelfs. De Muppets zijn terug waar ze horen: in de wereld van variété, inclusief liedjes en de welbekende celebs. 4 sterren.

Cast
Naast Gonzo the Great en Pepé the King Prawn spelen ook Will Arnett (The LEGO Movie), Taraji P. Henson (Hidden Figures) en Yvette Nicole Brown (Community) in deze film. Deze productie is geregisseerd door Kirk R. Thatcher (The Muppets' Wizard of Oz).

Vanaf 8 oktober 2021 is Muppets Haunted Mansion te kijken op Disney Plus. Genre: Komedie, Animatie. Tijdsduur: 90 minuten. IMDb-score: 7,4.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Muppets Haunted Mansion is fantastische special propvol inside jokes of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV