DENK-oprichters in docu Onze manier van leven

DENK-oprichters in docu Onze manier van leven
Achter de schermen voor de verkiezingen

Kijktip

De documentaire Onze manier van leven volgt de oprichters van politieke partij DENK, Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk, in de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart 2017. Terwijl andere media tijdens de campagne buiten de deur worden gehouden, heeft documentairemaker Jack Janssen vanaf de oprichting van DENK toegang achter de schermen.

In de documentaire wordt het roerige verkiezingsjaar vastgelegd, waarin de PVV van Geert Wilders lang aan kop gaat in de peilingen. Onze manier van leven werpt een exclusieve blik op de verkiezingscampagne van de veelbesproken partij en haar oprichters, die zich in tijden van grote maatschappelijke onrust en politieke strijd staande proberen te houden. Is DENK een bedreiging of aanwinst voor ‘onze manier van leven’?

Fragment uit Onze manier van leven

Niet eerder is het politici met een migrantenachtergrond gelukt om met een eigen partij in het Nederlandse parlement gekozen te worden. Van meet af aan ligt het tweetal van DENK onder vuur. En dat neemt ongekende proporties aan als Sylvana Simons zich aansluit bij de beweging. DENK gaat de strijd aan met media en de Kamerleden van andere partijen, waardoor de spanning hoog oploopt.

Onze manier van leven is woensdag 14 februari om 22.55 uur te zien op NPO 2.

Tags: tweede kamerverkiezingen, parlement, campagne, pvv, bedreiging, media, documentaire, geert wilders, onrust, peiling, achter de schermen, npo, maatschappelijke onrust, verkiezingscampagne, spanning, selçuk Öztürk, tunahan kuzu, sylvana simons, beweging denk, politieke partij, npo 2

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »