Gemeenteraadsverkiezingen 2018 op tv bij de NOS

Gemeenteraadsverkiezingen 2018 op tv bij de NOS
Debat en uitslagenavond op NPO 1

Nieuws :

Nieuwsomroep NOS doet uitgebreid verslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018. Landelijke fractievoorzitters en lokale lijsttrekkers gaan aan de vooravond van de verkiezingen met elkaar in debat. Daarnaast is de uitslagenavond live te zien op televisie.

Op de avond voor de verkiezingen doen landelijke fractievoorzitters en lokale lijsttrekkers mee aan het tv-debat, live vanuit TivoliVredenburg. Rob Trip presenteert deze uitzending. De fractievoorzitters uit de Tweede Kamer zijn uitgenodigd om één-op-één of in drietallen met elkaar te debatteren. Deze indeling wordt bepaald door een loting.

:article:img

Daarnaast wordt in de uitzending geschakeld met Enschede, Rotterdam en Utrecht waar lokale lijsttrekkers de degens kruisen. Zij debatteren over de themass werk & inkomen (Enschede), samenleving & integratie (Rotterdam) en wonen & mobiliteit (Utrecht).

NOS Nederland Kiest | Het Debat is dinsdag 20 maart om 20.30 uur te zien op NPO 1.

Op de uitslagenavond heeft de NOS een avondvullend programma vanuit TivoliVredenburg. Ook is de NOS aanwezig in zes gemeenten: Amsterdam, Emmen, Enschede, Rotterdam, Utrecht en Weert. Verder staan er verslaggevers in het hele land.

:article:img

Vanaf 21.00 uur presenteert de NOS vanuit de zes gemeenten de exitpolls van onderzoeksbureau Ipsos. Deze exitpolls geven een goede indruk van hoe Nederland gestemd heeft. Vanaf 22.00 uur worden de eerste daadwerkelijke uitslagen vanuit de gemeenten verwacht. Xander van der Wulp, Dominique van der Heyde en Ron Fresen geven uitleg en duiding. Rob Trip presenteert de tv-uitzending en Dionne Stax brengt de uitslagen van alle gemeenten op het scherm.

NOS Nederland Kiest | De Uitslagen is woensdag 21 maart om 20.30 uur te zien op NPO 1.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV