Fascinerende documentaire Hemel, hel & regenboog maandag te zien op NPO 2

Fascinerende documentaire Hemel, hel & regenboog maandag te zien op NPO 2
Emanciperen in refo- en evangelische wereld

Kijktip :

Maandagavond (11 oktober) is de fascinerende documentaire Hemel, hel & regenboog te zien op NPO 2. Hierin volgen we de 35-jarige John Lapré, die het als zijn persoonlijke missie ziet om homoseksualiteit bespreekbaar te maken binnen de refo- en evangelische wereld en van binnenuit te emanciperen.

Hemel, hel & regenboog gemist? Kijk de hele documentaire terug via Gids.tv.

Nashvilleverklaring
Inmiddels wordt homoseksualiteit met name in protestantse kerken geaccepteerd, maar dat is nog niet het geval binnen de orthodox-protestantse wereld. In 2019 nog kon de omstreden Nashvilleverklaring op veel instemming rekenen. Toch begint het langzaam te schuren in de reformatorische en evangelische gemeenschappen, zowel in kerken als op scholen.

Inclusiever
Homo en ex-refo John Lapré woont met zijn partner Lionel in Den Helder, waar hij als marineofficier werkt: John is jurist en secretaris van de Commandant Zeestrijdkrachten. 's Avonds en in de weekenden gaat hij 'op missie'. John levert een bijdrage om de reformatorische en evangelische gemeenschappen in Nederland inclusiever en veiliger te maken voor lhbti'ers.

De documentaire Hemel, hel & regenboog is maandag 11 oktober om 20.30 uur te zien op NPO 2. Na afloop kun je de docu Hemel, hel & regenboog terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Fascinerende documentaire Hemel, hel & regenboog maandag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV