Beeldschone Potter-film Harry Potter and the Prisoner of Azkaban maandag op Net5

Beeldschone Potter-film Harry Potter and the Prisoner of Azkaban maandag op Net5
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

De Mexicaanse topregisseur Alfonso Cuarón regisseerde slechts één film uit de Harry Potter-franchise, maar hij drukte er wel meteen zijn eigen stempel op - en volgens critici is Prisoner of Azkaban de beste productie uit de hele reeks. Je ziet 'm maandag op Net5 en je kunt Harry Potter and the Prisoner of Azkaban streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
Harry Potter en zijn beste vrienden Ron en Hermelien keren terug naar Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar ze aan hun derde studiejaar beginnen. Voordat Harry aan het jaar begint krijgt hij echter al het nieuws ter ore dat de levensgevaarlijke massamoordenaar Sirius Zwarts is ontsnapt uit de tovenaarsgevangenis Azkaban. Op Zweinstein ontdekt Harry wat hier de consequenties van zijn: de poorten van het kasteel worden bewaakt door gruwelijke Dementors, die hem dwingen zijn ergste angsten onder ogen te zien...

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
In de boekenreeks was al duidelijk dat J.K. Rowling vanaf deel drie een duistere weg insloeg. Regisseur Cuarón had dat goed begrepen en overgoot Prisoner of Azkaban met een even sinister als beeldschoon sausje, waardoor het duidelijk een andere film is geworden dan de eerste twee delen - die nog werden geregisseerd door Chris Columbus. De stijl van deze derde film is uniek te noemen, maar Cuarón slaagt met vlag en wimpel voor zijn Potter-examen. Naast de duistere ondertonen bevat deze film gelukkig ook de nodige humor.

Cast
Naast Daniel Radcliffe (Now You See Me 2), Rupert Grint (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban) en Emma Watson (Little Women) zijn ook Robbie Coltrane (Great Expectations), Michael Gambon (Judy) en Gary Oldman (Mank) te zien in Harry Potter and the Prisoner of Azkaban. Deze film is geregisseerd door Alfonso Cuarón (Gravity).

Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is maandag 11 oktober om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: avontuur, fantasy. Speelduur: 142 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV