Recensie: Rookie brengt drama uit Belgie met spectaculaire motorrace-scènes

Recensie: Rookie brengt drama uit Belgie met spectaculaire motorrace-scènes
Met Matteo Simoni en Veerle Baetens

Film :

Vanaf 7 oktober is de film Rookie te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze Belgische dramafilm is het regiedebuut van voormalig cameraman Lieven Van Baelen. En dat zie je absoluut terug in bloedstollende races waar overal gevaar heerst. Alleen gaat het verhaal nergens heen en dat is jammer. Lees hier de filmrecensie van Rookie.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Ride to Live
Het verhaal gaat over Nicky (Matteo Simoni), een ambitieuze en zelfverzekerde motorrijder. Elke race zet hij zijn leven op het spel, niet voor geld maar voor de kicks, het respect en de roem. De snelheidsduivel laat zich niet weerhouden door het feit dat zijn oudere broer omkwam bij een motorongeluk. Als Nicky ook betrokken raakt bij een ongeluk, waarbij hij een gecompliceerde beenbreuk oploopt, ontfermt hij zich over Charlie, de puberzoon van zijn overleden broer. Hij wil van Charlie een coureur zonder doodsangst maken.

Actrice Veerle Baetens en Matteo Simoni in de film 'Rookie'

Beoordeling van Gids.tv: ★★½
De film Rookie is een soort cross-over tussen een arthousefilm en een commerciële film van onze zuiderburen. Deze Vlaamse film blinkt uit in spannende motorracescènes. De cast is prima, met een degelijke rol voor Matteo Simoni en de prachtige actrice Veerle Baetens. Het is toch erg zonde dat het scenario van matige kwaliteit is. Het subplot - waarin Nicky in de drugshandel terechtkomt - is zelfs tenenkrommend clichématig en gewoon niet af. Voor liefhebbers van ronkende motoren toch een aardige aanrader, maar wees niet teleurgesteld met een paar plotgaten hier en daar. 2,5 ster.

Cast
Naast Matteo Simoni (The Racer) en Veerle Baetens (Loft) zijn ook Tibo Vandenborre (Rundfunk: Jachterwachter) en Valentijn Braeckman (Black-out) in deze film te zien. Deze productie is het regiedebuut van Lieven Van Baelen.

Vanaf 7 oktober is de film Rookie te zien in de bioscoop. Genre: Drama. Tijdsduur: 90 minuten. IMDb-score: 6,9.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Rookie brengt drama uit Belgie met spectaculaire motorrace-scènes of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV