Recensie: The Manor biedt horror in een bejaardentehuis op Amazon Prime

Recensie: The Manor biedt horror in een bejaardentehuis op Amazon Prime
Met topactrice Barbara Hershey

Film :

Sinds 8 oktober is de film The Manor te zien op Amazon Prime Video. 'Welcome to the Blumhouse' is terug! Begin oktober verschenen de nieuwe horrorfilms Black as Night en Bingo Night, en afgelopen vrijdag gingen de films Madres en The Manor in première op Amazon Prime. Lees hier de filmrecensie van The Manor.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Het verhaal
Na een lichte beroerte verhuist Judith Albright met tegenzin naar een historisch verpleeghuis, waar ze ervan overtuigd raakt dat een bovennatuurlijke kracht de bewoners vermoordt. Haar kleinzoon brengt licht in de duisternis, of is het toch te laat?

Actrice Barbara Hershey is oma Judith Albright in de film 'The Manor'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Blumhouse Productions is een film- en televisieproductiebedrijf, opgericht door Jason Blum. Het productiebedrijf staat vooral bekend om hun thrillers en horrorfilms, zoals Paranormal Activity (2007), The Purge (2013), en Get Out (2017). De verwachtingen zijn dus hooggespannen. Alle horrorclichés kom voorbij in een vrij matige film met de 73-jarige actrice Barbara Hershey in de hoofdrol. De sfeer is prima, maar de donkere en slechte special effects zijn goedkoop en een afknapper. De sociale thema's in The Manor zijn wel keiharde (angstaanjagende) realiteit. Het lijkt mooi dat we ouderen in een fijn verzorgingstehuis kunnen stoppen, maar in de praktijk blijkt dat we ze eigenlijk te weinig bezoeken en vaak minder serieus nemen. Twee sterren.

Cast
Naast Barbara Hershey (Insidious: The Last Key) en Nicholas Alexander (Good Girls) zijn ook Bruce Davison (Along Came the Devil 2), Jill Larson (Shutter Island) en Fran Bennett (Jessabelle) te zien in deze film. Deze productie is geregisseerd door Axelle Carolyn (Tales of Halloween).

Vanaf 8 oktober is de film The Manor te zien op Amazon Prime Video. Genre: Horror, Thriller, Drama. Tijdsduur: 81 minuten. IMDb-score 5,4.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: The Manor biedt horror in een bejaardentehuis op Amazon Prime of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV