Rambam onderzoekt de wereld van 'sugardaten'

Rambam onderzoekt de wereld van 'sugardaten'
Is datingvorm wel zo onschuldig?

Kijktip

'Sugardating' is in de Verenigde Staten al een paar jaar een bekend fenomeen, maar wordt nu ook in Nederland steeds populairder. Het idee is simpel: rijke mannen of vrouwen, op zoek naar leuk gezelschap, worden online gekoppeld aan jonge dames of heren die graag luxe cadeautjes ontvangen en een zakcentje willen verdienen.

Het tv-programma Rambam duikt in de wereld van het sugardaten door zelf in de huid te kruipen van rijke sugerdaddy’s en welwillende sugarbaby’s. Presentatoren Yora en Gwen melden zich op de sites aan als jonge studentes op zoek naar een luxueus leventje en ontmoeten zo een paar sugardaddy's die hen wel willen overladen met cadeautjes. Lars en Veras steken zichzelf in hun mooiste pak om door te kunnen voor rijke mannen op zoek naar leuk gezelschap. Zo ontdekken de Rambammers of sugardating altijd zo onschuldig is als het lijkt.

Volgens sugardatingwebsites kunnen jonge dames of heren op deze websites een ‘mentor’ vinden: een oudere man of vrouw, rijk aan ervaring die zich over hen kan ontfermen. Ze krijgen cadeautjes, diners en luxe tripjes in ruil voor hun gezelschap. Maar sugardating blijkt niet altijd zonder gevolgen. Potentiële sugarbaby’s die zich wel kunnen vinden in de beloftes van de websites, kunnen op dates voor een teleurstelling komen te staan. Soms kan dit zelfs leiden tot gevaarlijke situaties.

Rambam over sugardating is donderdag 15 februari om 21.00 uur te zien op NPO 3.

Tags: verenigde staten, nederland, rijk, tv-programma, dating, online, npo 3, rambam

ACTUELE VIDEO'S Meer video's »


ACTUEEL TV-NIEUWS Meer tv-nieuws »