Maandag in Op1: Paul Witteman blikt terug op televisieloopbaan

Maandag in Op1: Paul Witteman blikt terug op televisieloopbaan
De gasten van maandag 11 oktober

Kijktip :

Paul Witteman wordt deze week 75 jaar. In de documentaire Witteman 75 bespreken vakgenoten de lange carrière van Witteman. Vanavond is hij te gast bij Op1 om zelf terug te blikken op zijn televisieloopbaan tot nu toe. Hieronder lees je wie de andere gasten zijn van Op1 van maandagavond.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 van maandag 11 oktober

  • Vandaag heeft de rechtbank van Amsterdam de twee verdachten die terecht stonden voor de moord op advocaat Derk Wiersum veroordeeld tot 30 jaar gevangenisstraf. Lager dan de levenslange eis van het Openbaar Ministerie. Wiersum was de advocaat van kroongetuige Nabil B. in het Marengo-proces en werd in 2019 voor zijn woning doodgeschoten. Vanavond bij Op1 reageert Gerald Roethof, advocaat van verdachte Moreno B., op de uitspraak.
  • Ter ere van de 75ste verjaardag van Paul Witteman bespreken vakgenoten in de documentaire Witteman 75 zijn lange journalistieke carrière: van zijn eerste, nerveuze televisieoptredens tot zijn veelgeprezen politieke interviews en gesprekken met leden van het Koninklijk Huis. In de film komen memorabele fragmenten uit Pauls lange tv-loopbaan voorbij. Vanavond is hij te gast bij Op1.
  • Sportorganisatie NOC NSF maakte vandaag eindelijk excuses aan de slachtoffers van ernstig lichamelijk, psychisch en emotioneel grensoverschrijdend gedrag in de Nederlandse turnsport. De koepel erkende dat ze meer hadden kunnen doen en dat de turnsters aan hun lot zijn overgelaten. Vanavond schuiven oud-turnsters Stephanie Tijmes en Anouk Visser-Jong aan bij Op1, samen met GroenLinks-Kamerlid Lisa Westerveld, die vorig jaar al pleitte voor een schadefonds en psychische hulp voor de slachtoffers.
  • Jongeren kunnen deze week in ruim tweehonderd gemeenten anoniem hun steekwapens inleveren op het politiebureau. Almeerse burgemeester Franc Weerwind zag de afgelopen jaren het aantal steekpartijen in zijn stad toenemen en doet mee aan de landelijke inzamelactie. Schuldhulpverlener Marjorie Malbons verloor deze zomer haar 15-jarige neef Joshua door geweld met een mes en zet zich in voor jongeren in de buurt.

Presentatie
De speciale uitzending van maandag 11 oktober van Op1 wordt gepresenteerd door Natasja Gibbs en Hugo Logtenberg.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV