Dinsdag bij Op1: Hugo de Jonge over derde coronaprik

Dinsdag bij Op1: Hugo de Jonge over derde coronaprik
De gasten van dinsdag 12 oktober

Kijktip :

Vandaag werd bekend gemaakt dat ouderen in aanmerking komen voor een derde boosterprik tegen corona. Hugo de Jonge schuift aan om over dit besluit te vertellen en wat dat betekent voor de rest van Nederland in de herfst.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 van dinsdag 12 oktober

  • Donderdag is de uitreiking van de Gouden Televizier-Ring en voor het eerst in de tv-geschiedenis maakt een documentaire kans op de prijs: De Kinderen van Ruinerwold. Toen Israel, Mar Jan, Edino en hun broers en zussen in 2019 wereldnieuws werden omdat ze jarenlang afgesloten van de buitenwereld leefden, wisten ze één ding zeker: wij willen zélf bepalen hoe en wanneer we ons verhaal vertellen en dat documentairemaker Jessica Villerius ons daarbij helpt. Vanavond vertellen ze wat de documentaire voor hen heeft betekent en hoe het nu met ze gaat.
  • Vannacht verschijnt de nieuwe vertaling van één van de meest invloedrijke boeken ter wereld: de Bijbel. De ‘NBV21’ moet beter, scherper en krachtiger zijn dan de laatste versie uit 2004, maar is ‘ie dat ook? Of verandert de Bijbel langzaam in een boek dat je langs de rand van het zwembad leest op vakantie? Vanavond bij Op1 bespreken we het met priester Antoine Bodar, columnist Zihni Özdil, directeur Frans Halsmuseum Ann Demeester en viroloog Ab Osterhaus.
  • De verwachte najaarsstijging van het aantal coronabesmettingen is volgens het RIVM ingezet. Ook werd vandaag bekend dat de oudste ouderen in aanmerking komen voor een derde boosterprik van het coronavaccin. Vanavond bij Op1 vertelt demissionair minister van Volksgezondheid Hugo de Jonge of dat genoeg is om beter beschermd de herfst in te gaan.

Presentatie
De speciale uitzending van dinsdag 12 oktober van Op1 wordt gepresenteerd door Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV