Wapenbezit-special Drop It vrijdag 15 oktober te zien op NPO 3

Wapenbezit-special Drop It vrijdag 15 oktober te zien op NPO 3
Steeds meer jongeren dragen wapen bij zich

Kijktip :

Het is een steeds groter wordend probleem in Nederland: wapenbezit onder jongeren. De politie organiseert een landelijke inleveractie en ter voorbereiding daarop zoeken Dwight van de Vijver en Rachel Rosier in de reportage Drop It naar antwoorden.

Drop It gemist? Kijk de hele special terug via Gids.tv.

Slachtoffers
Dwight en Rachel willen weten waarom jongeren rondlopen met wapens, hoe groot het probleem is en waar de (mogelijke) oplossing te vinden is. Ze praten in Drop It met daders, slachtoffers én nabestaanden van slachtoffers. Dit alles ter gelegenheid van de landelijke wapen-inzamelactie die deze week plaatsvindt. Jongeren kunnen anoniem en straffeloos hun steek- en vuurwapens inleveren bij elk politiebureau in Nederland.

Steekmessen
In deze special komen de verschillende wapens die jongeren bij zich dragen naar voren, van steekmessen en tasers tot Glock-pistolen. Rachel heeft confronterende ontmoetingen met jongeren die wapens bij zich dragen, maar ze voert ook openhartige gesprekken met slachtoffers en nabestaanden. Wat is de impact van wapenbezit en -gebruik op hun leven? Dwight bezoekt ondertussen de politie van Den Haag.

De wapenbezit-special Drop It is vrijdag 15 oktober om 20.25 uur te zien op NPO 3. Na afloop kun je de special Drop It terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Wapenbezit-special Drop It vrijdag 15 oktober te zien op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV