Spannend filmdrama Miss Sloane woensdag te zien op Veronica

Spannend filmdrama Miss Sloane woensdag te zien op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Jessica Chastain werd onlangs genomineerd voor haar derde Oscar, voor haar vertolking in The Eyes of Tammy Faye. De afgelopen jaren verzamelde ze ook ruim een handvol Golden Globe-nominaties - onder meer voor haar ijzersterke rol in Miss Sloane, woensdag te zien op Veronica. Je kunt Miss Sloane streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Elizabeth Sloane is een keiharde politiek strateeg. In Washington, D.C. neemt ze het op tegen de wapenlobby om ervoor te zorgen dat het Amerikaans Congres een nieuwe wapenwetgeving goedkeurt. De nieuwe wetgeving zou erop toe moeten zien dat er strenger gecontroleerd kan worden op wapenbezit door middel van een antecedentenonderzoek. De succesvolle Sloane wordt gedwongen genadeloos te zijn en haar eigen carrière op het spel te zetten in de bikkelharde campagne tegen de haast almachtige wapenlobby.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Jessica Chastain kiest in haar carrière vaak voor sterke vrouwenrollen met een feministische inslag. Ook in Miss Sloane vertolkt ze weer een personage dat zonder enige scrupules een machtspositie verwerft - karaktertrekken die we in films vaker bij mannen zien. Mede daardoor is het een geslaagde film geworden, waarin regisseur John Madden bovendien flink wat spanning weet op te bouwen. Groot pluspunt is het interessante inkijkje dat Miss Sloane geeft in de Amerikaanse lobbywereld.

Cast
Naast Jessica Chastain (Dark Phoenix) en Mark Strong (Cruella) zijn ook Gugu Mbatha-Raw (Motherless Brooklyn), Alison Pill (Vice), Michael Stuhlbarg (The Shape of Water) en John Lithgow (Bombshell) te zien in Miss Sloane. Deze film is geregisseerd door John Madden (Shakespeare in Love).

Miss Sloane (2016) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is woensdag 23 maart om 23.05 uur te zien op Veronica. Genre: drama, thriller. Speelduur: 132 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Spannend filmdrama Miss Sloane woensdag te zien op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV