Spannend filmdrama Miss Sloane zie je vrijdag op Net5

Spannend filmdrama Miss Sloane zie je vrijdag op Net5
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

Jessica Chastain is één van de populairste en succesvolste actrices van de afgelopen tien jaar. Ze vergaarde in deze periode, naast twee Oscarnominaties, maar liefst vijf Golden Globe-nominaties. Eén daarvan was voor haar ijzersterke rol in Miss Sloane, vrijdag te zien op Net5. Je kunt Miss Sloane streamen via Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Elizabeth Sloane is een keiharde politiek strateeg. In Washington, D.C. neemt ze het op tegen de wapenlobby om ervoor te zorgen dat het Amerikaans Congres een nieuwe wapenwetgeving goedkeurt. De nieuwe wetgeving zou erop toe moeten zien dat er strenger gecontroleerd kan worden op wapenbezit door middel van een antecedentenonderzoek. De succesvolle Sloane wordt gedwongen genadeloos te zijn en haar eigen carrière op het spel te zetten in de bikkelharde campagne tegen de haast almachtige wapenlobby.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Jessica Chastain kiest in haar carrière vaak voor sterke vrouwenrollen met een feministische inslag. Ook in Miss Sloane vertolkt ze weer een personage dat zonder enige scrupules een machtspositie verwerft - karaktertrekken die we in films vaker bij mannen zien. Mede daardoor is het een geslaagde film geworden, waarin regisseur John Madden bovendien flink wat spanning weet op te bouwen. Groot pluspunt is het interessante inkijkje dat Miss Sloane geeft in de Amerikaanse lobbywereld.

Cast
Naast Jessica Chastain (Dark Phoenix) en Mark Strong (Cruella) zijn ook Gugu Mbatha-Raw (Motherless Brooklyn), Alison Pill (Vice), Michael Stuhlbarg (The Shape of Water) en John Lithgow (Bombshell) te zien in Miss Sloane. Deze film is geregisseerd door John Madden (Shakespeare in Love).

Miss Sloane (2016) wordt beoordeeld met een 7,5 op IMDb en is vrijdag 15 oktober om 20.30 uur te zien op Net5. Genre: drama, thriller. Speelduur: 132 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Spannend filmdrama Miss Sloane zie je vrijdag op Net5 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV