Slotaflevering In de voetsporen van de wederopbouw zaterdag te zien op NPO 2

Slotaflevering In de voetsporen van de wederopbouw zaterdag te zien op NPO 2
Welvaart keert terug na Tweede Wereldoorlog

Kijktip :

Zaterdagavond (16 oktober) is de slotaflevering van de documentaireserie In de voetsporen van de wederopbouw te zien op NPO 2. In deze laatste aflevering ziet Philip Freriks hoe de welvaart in ons land weer herwonnen werd na de Tweede Wereldoorlog.

In de voetsporen van de wederopbouw gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Marshallplan
De Amerikanen willen dat Nederland veel propaganda maakt voor het Marshallplan, zodat men aan het Congres in Washington én het Amerikaanse volk kan laten zien dat de steun terecht is. Ondertussen is de Nederlandse bevolking Amerika maar wat dankbaar. Het land is een groot voorbeeld en alles wat uit de Verenigde Staten komt, vinden we prachtig.

Loonsverhoging
De levensstandaard van Nederlanders gaat weer wat omhoog door een kleine loonsverhoging en een stijgende consumptie. Toch ergert deze 'verplichte dankbaarheid' het volk ook. Velen zijn ervan overtuigd dat de Amerikaanse hulp voor een deel eigenbelang is. In hoeverre was dit zo? En in welke mate heeft de hulp nou écht bijgedragen aan de Nederlandse wederopbouw?

De slotaflevering van In de voetsporen van de wederopbouw is zaterdag 16 oktober om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van In de voetsporen van de wederopbouw terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Slotaflevering In de voetsporen van de wederopbouw zaterdag te zien op NPO 2 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV