Vanavond op tv: Oh Wat Een Jaar! 2009, ontknoping De Dansmarathon en meer

Vanavond op tv: Oh Wat Een Jaar! 2009, ontknoping De Dansmarathon en meer
De tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 16 oktober

Kijktip :

Ook vanavond staan er weer een heleboel leuke programma's op de planning. Zo kun je kijken naar een nieuwe aflevering van Oh, Wat Een Jaar! waarin wordt teruggeblikt naar 2009. Ook De Dansmarathon komt vanavond na 50 uur ten einde. Wie heeft het volgehouden en wint de geldprijs? Dat en meer! Dit zijn de tv-tips van Gids.tv voor zaterdag 16 oktober.

Gids.tv brengt je elke dag op de hoogte van het beste dat de aankomende tv-avond te bieden heeft.

Oh, Wat Een Jaar!: 2009

RTL 4
20:00 uur

Deze week gaat de retroquiz Oh, Wat Een Jaar! niet eens zo heel veel jaar terug in de tijd: 2009 staat centraal. Acteurs Holly Mae Brood en Soy Kroon worden getest op wat zij nog allemaal weten van het jaar 2009. Precies twaalf jaar geleden waren zij nog maar 14 jaar oud. Chantal Janzen gaat met vaste captains Ruben Nicolai en Carlo Boszhard en de bekende gasten terug naar 2009. Het decor ademt de sfeer van het jaar en ook Chantal, de captains en de gasten worden volledig gestyled naar de mode uit die tijd. En er is ook volop ruimte voor nostalgische fragmenten en muziek.


Horrorfilm: The Conjuring 2

Veronica
20:00 uur

In 1977 reizen paranormale onderzoekers Ed en Lorraine Warren naar Londen, waar alleenstaande moeder Peggy Hodgson geplaagd wordt door een boosaardige geest. Wanneer Peggy's dochter tekenen vertoont van duivelse bezetenheid, worden Ed en Lorraine het nieuwe doelwit in hun poging om het meisje te redden.


Slot: In de voetsporen van de Wederopbouw

NPO 2
20:30 uur

De laatste aflevering van het programma In de voetsporen van de Wederopbouw gaat over de herwonnen welvaart in ons land na de Tweede Wereldoorlog. De Amerikanen willen dat Nederland veel propaganda maakt voor het Marshallplan, zodat ze aan het Amerikaanse Congres en volk kunnen laten zien dat de steun terecht is. De Nederlanders zijn de Amerikanen dankbaar. Amerika is een groot voorbeeld en alles wat uit Amerika komt, vinden we prachtig. Na jaren komt er een kleine loonsverhoging en stijgt de consumptie. Toch ergert de verplichte dankbaarheid ons ook. Veel mensen zijn ervan overtuigd dat de Amerikaanse hulp voor een groot deel eigenbelang is. In hoeverre was de Marshallhulp ook eigenbelang? En in welke mate heeft de hulp nou echt bijgedragen aan de Nederlandse wederopbouw.


Nieuw: Monster Garage

Discovery
21:30 uur

In Monster Garage keert de legendarische autobouwer Jesse James terug naar zijn werkplaats om teams van ambitieuze monteurs uit te dagen om de meeste waanzinnige 'monstermachines' te bouwen. Het idee: de teams hebben maar vijf dagen de tijd en mogen maar 5 duizend dollar uitgeven aan onderdelen. Het resultaat moet uiteindelijk wel de goedkeuring krijgen van de levende legende die met de lancering van zijn Monster Garage in 2002 de auto-industrie op zijn kop zette. Jesse kijkt niet alleen toe bij deze krankzinnige 'builds', maar geeft ook bruikbaar advies. En hij mag uiteindelijk het leukste onderdeel voor zijn rekening nemen: de monstermachine testen in de praktijk.


Ontknoping: De Dansmarathon

SBS 6
22:00 uur

Om 22:00 uur op deze zaterdagavond komt de 50 uur durende Dansmarathon op SBS6 ten einde. Nu wordt duidelijk welk koppel deze grote fysieke uitdaging wint. Donderdagavond om 20:00 uur zijn honderd koppels begonnen aan wat een slijtageslag genoemd mag worden. Met maar een paar kleine pauzes dansen ze ruim twee dagen door. Vele SBS6-presentatoren doen de hele dag en nacht door verslag van het tv-spektakel. Meer dan honderd bekende dj's en artiesten zorgen voor de muzikale ondersteuning. Het koppel dat na vijftig uur nog dansend op de dansvloer staat en de minste rusttijd heeft genomen, gaat naar huis met de hoofdprijs van 100 duizend euro.


Nieuw: Grace

NPO 2
22:10 uur

Deze en volgende week zaterdag is de nieuwe Britse misdaadserie Grace rond 22:10 uur te zien op NPO 2. De miniserie bestaat uit twee afleveringen van anderhalf uur. De serie gaat over hoofdinspecteur Roy Grace, een hardwerkende maar onorthodoxe detective die onder vuur ligt wegens zijn onorthodoxe opsporingsmethoden. Grace draagt een zware last: zes jaar geleden is zijn vrouw spoorloos verdwenen. Op een dag wordt hij door zijn oude vriend en collega Glenn Branson gevraagd om te helpen bij het onderzoek naar de verdwijning van een projectontwikkelaar, die vermist is geraakt op de avond van zijn vrijgezellenfeest.Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Vanavond op tv: Oh Wat Een Jaar! 2009, ontknoping De Dansmarathon en meer of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV