Maandag in Op1: Wouter de Vries over zijn broer Peter R. de Vries en de rechtzaak

Maandag in Op1: Wouter de Vries over zijn broer Peter R. de Vries en de rechtzaak
De gasten van maandag 18 oktober

Kijktip :

Vandaag begon in de rechtbank van Amsterdam het proces tegen de twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries. Vanavond is daarom onder andere Wouter de Vries, de broer van Peter, te gast. Hieronder lees je wie de andere gasten zijn van Op1 van maandagavond.

Tekst gaat verder onder de video's.

De gasten in Op1 van maandag 18 oktober

  • Jane Goodall werd wereldwijd bekend door haar onderzoek naar chimpansees en haar werk voor goede doelen. In Het Boek van Hoop geeft ze antwoord op een allesomvattende vraag: hoe blijven we hoopvol? Een pandemie, de klimaatcrisis en politieke onrust maken het niet altijd makkelijk optimistisch te blijven. Vanavond bij Op1 geeft Goodall alvast een voorproefje en vertellen fans Harm Edens en Sterrin Smalbrugge waarom de 87-jarige Goodall hen zo inspireert.
  • Tweede Kamerleden Don Ceder van de ChristenUnie en Gijs van Dijk van de Partij van de Arbeid gaan gezamenlijk de strijd aan tegen kinderarmoede. Vandaag komen ze met een initiatiefwet die de overheid ertoe verplicht om armoede onder kinderen te halveren. Vanavond bij Op1 bespreken de heren het samen met Martine Nijkamp en Ken Moss, die weten hoe het is om met weinig te moeten leven.
  • Vandaag begon in de rechtbank het proces tegen de twee mannen die worden verdacht van de moord op Peter R. de Vries. De vermoedelijke schutter Delano G. en de man die volgens justitie de vluchtauto bestuurde Kamil E. verschenen voor het eerst voor de rechter. Vanavond bij Op1 vertelt de broer van Peter, Wouter de Vries, waarom hij bewust niet in de rechtbank aanwezig was vandaag. Misdaadjournalist Wouter Laumans was er wél bij en schuift ook aan.

Presentatie
De speciale uitzending van maandag 18 oktober van Op1 wordt gepresenteerd door Natasja Gibbs en Hugo Logtenberg.

Op1 is elke werkdag rond 22.20 uur te zien op NPO 1. Je kunt de beste fragmenten en alle uitzendingen van Op1 terugkijken bij Gids.tv.Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV