Nieuw seizoen Andere Tijden start woensdag met aflevering over woningmarkt

Nieuw seizoen Andere Tijden start woensdag met aflevering over woningmarkt
Geschiedenisprogramma gaat in op actuele kwestie

Kijktip :

Vanaf woensdag 20 oktober is er weer een nieuw seizoen van Andere Tijden te zien op NPO 2. In de eerste aflevering aandacht voor een buitengewoon actuele kwestie: de woningmarkt. We gaan terug naar de jaren zeventig, het tijdperk van 'krottenkoning' Fennis.

Andere Tijden gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Berucht
Momenteel storten speculaneten zich al enkele jaren massaal op de Nederlandse woningmarkt. Het vormt voor Andere Tijden aanleiding om terug te blikken op de jaren zeventig, toen de beruchte 'krottenkoning' Fennis de scepter zwaaide in de oude wijken van Rotterdam. Daar kocht hij duizenden huurwoningen op. Bewoners betalen huur aan een van de ondernemingen van Fennis, maar de huizen zelf worden flink verwaarloosd.

Miljoenenschuld
Fennis wordt al jaren bestookt door bewonersacties, dwangbevelen, huurstakingen en rechtszaken. Na een faillissement ziet hij zich genoodzaakt zijn bezittingen aan de gemeente te verkopen, waarmee hij zijn miljoenenschuld aan hypotheekbanken en de gemeente Rotterdam deels in kan lossen. En Fennis zelf? Die neemt de benen, naar het buitenland.

Het nieuwe seizoen van Andere Tijden is vanaf woensdag 20 oktober wekelijks om 22.20 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle uitzendingen van Andere Tijden terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Nieuw seizoen Andere Tijden start woensdag met aflevering over woningmarkt of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV