Donderdag 21 oktober in Zembla: de toekomst van muziek in Nederland

Donderdag 21 oktober in Zembla: de toekomst van muziek in Nederland
Kijkt politiek neer op cultuur?

Kijktip :

In een nieuwe aflevering van het onderzoeksjournalistieke programma Zembla, donderdag te zien op NPO 2, wordt onderzocht of muziek in Nederland nog wel toekomst heeft. De laatste jaren werd er veel op bezuinigd en de woorden van minister Hugo de Jonge tijdens een coronadebat hielpen ook niet echt...

Zembla gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Verontwaardiging
In april zei De Jonge: "Je hoeft niet naar het theater, je kunt ook thuis gewoon een dvd'tje aanzetten." Dit leidde tot grote verontwaardiging in de culturele sector en bewees volgens veel musici en theatermakers nog maar eens hoe weinig waardering de (landelijke) politiek heeft voor de cultuursector in Nederland.

Muziekscholen
Sinds 2011 wordt er hard bezuinigd, wat ertoe heeft geleid dat veel zelfstandige muziekscholen verdwijnen. Dat heeft aanzienlijke gevolgen. Niet alleen wordt het muziekonderwijs hierdoor steeds minder toegankelijk, ook voor conservatoria en orkesten in ons land heeft het consequenties. Zembla onderzoekt of de muziek nog toekomst heeft.

Zembla is elke donderdag om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 21 oktober in Zembla: de toekomst van muziek in Nederland of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV