Aangrijpend filmdrama Maudie vrijdag te zien op Canvas

Aangrijpend filmdrama Maudie vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Google Play en iTunes

Kijktip :

De briljante actrice Sally Hawkins zal (gelukkig) nooit een échte Hollywoodster worden. Ze kiest tussen grote projecten namelijk regelmatig voor fantastische kleinere films, zoals het aangrijpende drama Maudie. Deze film is vrijdag te zien op Canvas en je kunt Maudie streamen via Google Play en iTunes.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
De teruggetrokken Everett Lewis huurt een fragiele vrouw met de naam Maudie in om zijn huishoudster te zijn. Maudie heeft heldere ogen, maar een ineengedoken postuur en verminkte handen; ze lijdt aan artritis. Toch wil ze het liefst onafhankelijk zijn en ver weg leven van haar beschermende familie. Daarnaast heeft ze de hartstochtelijke wens om haar creativiteit te uiten in de wereld van de schilderkunst. Everett wordt verliefd op haar, maar Maudie is bang om gekwetst te worden.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
De altijd geweldige Sally Hawkins verzamelde Oscarnominaties voor Blue Jasmine (2013) en The Shape of Water (2017), schitterde in de Paddington-films en pakt regelmatig grote projecten als Godzilla: King of the Monstes (2019) aan. Het best is ze echter in kleine drama's met een groot hart, zoals het prachtige Maudie. Op integere wijze belichaamt Hawkins een vrouw met artritis in een verhaal dat is gebaseerd op ware gebeurtenissen. Aangrijpend en indrukwekkend.

Cast
Naast Sally Hawkins (Spencer) en Ethan Hawke (Boyhood) zijn ook Kari Matchett (The Tree of Life) en Zachary Bennett (Hacker) te zien in Maudie. Deze film is geregisseerd door Aisling Walsh.

Maudie (2016) wordt beoordeeld met een 7,6 op IMDb en is vrijdag 22 oktober om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: biografie, drama, romantiek. Speelduur: 115 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpend filmdrama Maudie vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV