Aangrijpende film The Pursuit of Happyness vrijdag te zien op België Eén

Aangrijpende film The Pursuit of Happyness vrijdag te zien op België Eén
Ook te streamen via Netflix en Amazon Prime

Kijktip :

Will Smith brak in de jaren negentig door als blockbusteracteur met klassiekers als Independence Day (1996) en Men in Black (1997) - nadat hij eerder al te zien was in de sitcom The Fresh Prince of Bel Air - maar dat hij écht kon acteren bewees hij later ook met onder meer The Pursuit of Happyness. Deze film is vrijdag te zien op België Eén en je kunt The Pursuit of Happyness streamen via Netflix en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Het leven van Chris Gardner bestaat uit onbetaalde rekeningen en onverkoopbare handel. Wanneer hij uit zijn appartement wordt gezet en zijn vrouw Linda hem verlaat, komen Chris en zijn vijfjarig zoontje Christopher alleen op straat te staan. Chris zet alles op alles om voor een betere toekomst te zorgen. Bij een groot aandelenkantoor begint hij aan een onbetaalde stage met het mogelijke vooruitzicht op een baan. Maar het valt niet mee om het werk te combineren met een dakloos bestaan en de opvoeding van zijn zoontje.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Ja, The Pursuit of Happyness is voor sommigen wellicht een hopeloos sentimenteel melodrama. Wanneer een melodrama echter goed wordt uitgevoerd, levert dat ook prachtige films op. Het welslagen van The Pursuit of Happyness is vooral te danken aan de monumentale rol van Will Smith, die een meer dan verdiende Oscarnominatie kreeg. In enkele zeer aangrijpende scènes zet hij op fenomenale wijze de wanhoop van Chris neer, en dat zal niemand in de koude kleren gaan zitten.

Cast
Naast Will Smith (Aladdin) en Jaden Smith (The Karate Kid) zijn ook Thandie Newton (Solo: A Star Wars Story) en Brian Howe (Gran Torino) te zien in The Pursuit of Happyness. Deze film is geregisseerd door Gabriele Muccino (Fathers and Daughters).

The Pursuit of Happyness (2006) wordt beoordeeld met een 8,0 op IMDb en is vrijdag 22 oktober om 23.30 uur te zien op België Eén. Genre: drama. Speelduur: 117 minuten.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Aangrijpende film The Pursuit of Happyness vrijdag te zien op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV