Zondag in Reizen Waes Nederland: Tom Waes trekt door het Hoge Noorden

Zondag in Reizen Waes Nederland: Tom Waes trekt door het Hoge Noorden
Op bezoek in Friesland en Groningen

Kijktip :

In de tweede aflevering van Reizen Waes Nederland trekt Tom Waes door het Hoge Noorden van ons land: de provincies Friesland en Groningen. De Vlaamse presentator leert er Fries, gaat skûtsjesilen én speelt mee met een fietsfanfare.

Reizen Waes Nederland aflevering 2 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Groep 8
Tom begint zijn noordelijke trip met het bijwonen van een Friese les, samen met leerlingen van groep 8 in IJlst. Meester Johannes geeft Tom een onvergetelijk Fries taalbad. Het wordt sowieso een leerzame aflevering, want na deze les gaat de presentator in de leer bij de tweelingbroers Harmen en Sytsze Brouwer. Die brengen hem de kneepjes van het skûtsjesilen bij.

Botsauto
Er staat echter nog veel meer op het programma. Tom krijgt van een open en eerlijke Johan de Haan te horen hoe het is om miljonair te zijn, hij verkent de stad Groningen per botsauto, speelt mee bij de fietsfanfare, gaat 's nachts wadlopen én helpt met een zijwaartse tewaterlating. Tot slot hoort hij de verhalen aan van de inwoners van 't Zandt, het epicentrum van de gasboringen.

Reizen Waes Nederland is elke zondag rond 20.50 uur te zien op NPO 3. Je kunt alle afleveringen van Reizen Waes terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Zondag in Reizen Waes Nederland: Tom Waes trekt door het Hoge Noorden of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV