Tweeluik Lost Cities of the Trojans start zondag op Canvas

Tweeluik Lost Cities of the Trojans start zondag op Canvas
Documentaire over archeologisch onderzoek

Kijktip :

Deze en volgende week zondag (24 en 31 oktober) is het documentaire-tweeluik Lost Cities of the Trojans te zien op de Vlaamse zender Canvas. Deze documentaire van Laurent Portes gaat over het archeologische onderzoek dat een nieuw licht werpt op de mythe van de Trojaanse oorlog en het lot van de Trojaanse krijgers.

Waarheid
De verhalen over de Trojanen waren jarenlang een mythe, die van generatie op generatie werden doorverteld. Wetenschappelijk bewijs was lastig te traceren, maar nu is er bewijs dat er toch een waarheid achter de mythe schuilgaat. In het Turkse Hissarlik hebben onderzoekers namelijk geheimen ontdekt die ons begrip van het verleden helemaal op zijn kop zetten.

Overblijfselen
De archeologen in Turkije stuiten op de ruïnes van een stad, waarvan ze denken dat het Troje is. Intussen ontdekt een ander team, werkzaam in Griekenland, de overblijfselen van een dorp. Dit plaatsje kan weleens een link hebben met het beroemde verhaal, want ze denken dat het over Tenea gaat.

Het tweeluik Lost Cities of the Trojans is zondag 24 en zondag 31 oktober rond 21.05 uur te zien op Canvas. Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.


Jouw mening
Geef hieronder je commentaar op Tweeluik Lost Cities of the Trojans start zondag op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV