Uitstekende actiefilm Payback zie je dinsdag 26 oktober op Veronica

Uitstekende actiefilm Payback zie je dinsdag 26 oktober op Veronica
Ook te streamen via Pathé Thuis en iTunes

Kijktip :

In de jaren tachtig en negentig was de robuuste acteur Mel Gibson op de toppen van zijn roem, zeker na het gigantische succes van Braveheart (1995). Gibson koos in die tijd vaak voor rollen in spannende actiethriller, zoals het uitstekende Payback. Deze film is dinsdag te zien op Veronica en je kunt Payback streamen via onder meer Pathé Thuis en iTunes.

Het verhaal
Wat een routine overval had moeten zijn, loopt uit de hand. Porter wordt opgelicht door zijn vrouw Lynn en zijn beste vriend Val Resnick, die hem een kogel door het lijf jagen. Porter wordt voor dood achtergelaten, maar hij overleeft en wil wraak en het geld dat Val heeft gestolen. In zijn zoektocht moet iedereen het ontgelden. Wanneer Porter erachter komt dat Val inmiddels een hoge pief is in de criminele organisatie 'The Syndicate', kan zijn wraaklust Porter nog duur komen te staan. Gelukkig wordt hij bijgestaan door het hoertje met een gouden hart Rosie.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Voor de eerste keer in zijn carrière speelde Gibson in Payback een échte bad guy. Dat werkt verfrissend, want het wordt een beetje eentonig om een acteur altijd hetzelfde kunstje te zien doen. Dat doet hij bovendien in een prima thriller, die constant spannend blijft. Een knappe prestatie van van scenarist Brian Helgeland (L.A. Confidential, Conspiracy Theory), die hiermee zijn regiedebuut maakte. Naast Gibson springt vooral de op dat moment nog vrijwel onbekende Maria Bello eruit bij de cast.

Cast
Naast Mel Gibson (Dragged Across Concrete) en Gregg Henry (Jason Bourne) zijn ook Maria Bello (Prisoners), Lucy Liu (Kill Bill: Volume 1) en Deborah Kara Unger (The Hurricane) te zien in Payback. Deze film is geregisseerd door Brian Helgeland (A Knight's Tale).

Payback (1999) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is dinsdag 26 oktober om 23.10 uur te zien op Veronica. Genre: actie, misdaad, thriller. Speelduur: 100 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Uitstekende actiefilm Payback zie je dinsdag 26 oktober op Veronica of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV