Dinsdag in Op1: Peter Kee en Thomas van Groningen over het boek 'Code Rood'

Dinsdag in Op1: Peter Kee en Thomas van Groningen over het boek 'Code Rood'
Dit zijn de gasten van dinsdag 26 oktober

Kijktip :

Dinsdag is het de beurt aan Tijs van den Brink en Giovanca Ostiana. Dit duo presenteert elke dinsdag de talkshow Op1. Bekijk hieronder welke gasten vanavond aanschuiven bij Op1.

Onderwerpen van dinsdag 26 oktober

  • Vanaf het moment dat het coronavirus in Nederland om zich heen greep, volgden politiek journalisten Thijs Broer en Peter Kee de politieke hoofdrolspelers in de coronacrisis op de voet. Op en rond het Binnenhof voelden zij de hoofdrolspelers aan de tand, van ministers tot virologen en van topambtenaren tot zorgbestuurders, met als resultaat het boek ‘Code Rood’. Vanavond bij Op1 schuift Peter Kee samen met politiek verslaggever Thomas van Groningen aan om alles te vertellen over het boek en het coronabeleid van de afgelopen jaren.

  • Sinds twee jaar zit de pas 14-jarige Milena met haar familie ondergedoken in West-Friesland. Het lukt het Armeense gezin al jaren niet om een verblijfsvergunning te krijgen en nu dreigen ze te worden uitgezet. Dat proberen ze met man en macht te voorkomen, want in Armenië is haar vader in levensgevaar. Samen met juriste Eliza Tsjoepieva zijn ze een petitie gestart om het gezin in Nederland te houden. Vanavond zijn Milena en Eliza samen te gast bij Op1.

  • IJsstadion Thialf in Heereveen verkeert in grote financiële problemen. Het is zelfs zo ernstig, dat het zou kunnen leiden tot een permanente sluiting. Een groep (oud-)topschaatsers heeft daarom vandaag een brief gestuurd naar de Tweede Kamer, waarin ze de noodklok luiden. Zonder financiële steun zijn de topschaatsers van Nederland deze perfecte trainingslocatie straks kwijt. Vanavond bij Op1 schuiven oud-schaatsers Gianni Romme, Douwe de Vries en Ben van der Burg aan om over de situatie te praten.

  • De coronacijfers blijven oplopen en de ziekenhuizen stromen vol. Moeten we toe naar extra maatregelen voor ongevaccineerden, die nu de ziekenhuizen grotendeels bezetten? Viroloog Ab Osterhaus is sowieso voor een boosterprik voor gevaccineerde ouderen. Vanavond schuift hij aan bij Op1 om de situatie te bespreken.

De latenighttalkshow Op1 is elke dag rond 22:30 uur te zien op NPO 1. Je kunt elke aflevering van Op1 terugkijken bij Gids.tv.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Dinsdag in Op1: Peter Kee en Thomas van Groningen over het boek 'Code Rood' of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV