Donderdag 28 oktober in Zembla: start tweeluik over orka Morgan

Donderdag 28 oktober in Zembla: start tweeluik over orka Morgan
De toekomst van dolfinaria

Kijktip :

Deze en volgende week donderdag (28 oktober en 4 november) zendt Zembla een tweeluik uit over de orka Morgan. Hoe gaat het met dit majestueuze zeedier, en hoe ziet de toekomst van dolfinaria eruit? Voor dit verhaal gaan we eerst terug naar het jaar 2010.

Zembla gemist? Kijk elke aflevering terug via Gids.tv.

Harderwijk
In juni 2010 verdwaalt een jonge orka in de Waddenzee, een unieke gebeurtenis. Het dier wordt opgevangen door het dolfinarium in Harderwijk, waar ze de naam Morgan krijgt. Morgan sterkt aan, maar ondertussen ontbrandt een hevige strijd tussen overheid, dolfinarium en activisten. Moet Morgan weer terug naar de vrije zee, of is ze beter af in een dolfinarium?

Orkashows
Toenmalig staatssecretaris Henk Bleker van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie besloot Morgan te exporteren naar Loro Parque, een dierenpark op Tenerife waar dagelijks orkashows op het programma staan. Tien jaar later zoekt Zembla haar daar op. Was de beslissing van de overheid de juiste? Zembla onderzoekt het leven van Morgan en de toekomst van dolfinaria.

Zembla is elke donderdag om 20.30 uur te zien op NPO 2. Je kunt alle afleveringen van Zembla terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Donderdag 28 oktober in Zembla: start tweeluik over orka Morgan of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV