Recensie: Last Night in Soho is psychologische horrorthriller met waanzinnige soundtrack

Recensie: Last Night in Soho is psychologische horrorthriller met waanzinnige soundtrack
Met The Queen's Gambit-ster Anya Taylor-Joy en Thomasin McKenzie

Film :

Vanaf 4 november draait de film Last Night in Soho in de Nederlandse bioscopen. Regisseur Edgar Wright maakte in 2017 al grote indruk met de actiefilm Baby Driver. Nu neemt de regisseur de kijker mee naar de jaren 60 in een thriller - inclusief een snufje horror - waar muziek wederom een hoofdrol speelt. Lees hier de filmrecensie van Last Night in Soho.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

Puppet on a string
Een jong meisje, Eloise genaamd, met een passie voor modeontwerpen is op mysterieuze wijze in staat om de jaren zestig van de vorige eeuw binnen te treden, waar ze haar idool, een oogverblindende zangeres, tegenkomt. Maar het Londen van de jaren zestig is niet wat het lijkt, en de tijd lijkt uit elkaar te vallen met duistere gevolgen.

Actrice Anya Taylor-Joy en Thomasin McKenzie in de film 'Last Night in Soho'

Beoordeling van Gids.tv: ★★★½
De schatkist van de muziek uit de jaren '60 gaat open, met onder andere Eloise van Barry Ryan en Wishin' And Hopin' van Dusty Springfield. Als dan de prachtige actrice Anya Taylor-Joy ook nog het liedje Downtown inzet ben je verliefd, verloren en verkocht op deze film. De film biedt een kleine greep uit de gouden tijdperk van muziek waar op deze manier de nieuwe generatie kennis mee kan maken, en dat alleen is al een compliment waard. Het verhaal vertoont wat lichte opstartproblemen, maar: Je gelooft het verhaal wel en als je op magische wijze in de jaren 60 terecht komt imponeert de film zeker. De prachtige en grootschalige sets, de sfeer en kostuums zijn dik in orde. Game of Thrones-actrice Diana Rigg maakt deze film extra bijzonder: zij overleed helaas in 2020. Drieënhalve ster.

Cast
Naast Anya Taylor-Joy (The Queen's Gambit) en Thomasin McKenzie (Jojo Rabbit) zijn ook Matt Smith (The Crown), Diana Rigg (On Her Majesty's Secret Service) en Terence Stamp (Miss Peregrine's Home for Peculiar Children) te zien. De productie is geregisseerd door Edgar Wright (Scott Pilgrim vs. The World).

Vanaf 4 november 2021 is de film Last Night in Soho te zien in de bioscopen. Genre: Drama, Horror, Mysterie. Tijdsduur: 116 minuten. IMDb-score: 7,6.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV