Nieuwe documentaireserie Curse of the Chippendales begint vrijdag op NPO 3

Nieuwe documentaireserie Curse of the Chippendales begint vrijdag op NPO 3
De geheimen van een groep mannelijke strippers

Kijktip :

Vanaf vrijdag 29 oktober is de vierdelige documentaireserie Curse of the Chippendales te zien op NPO 3. Hierin worden de geheimen van de groep mannelijke strippers letterlijk 'blootgelegd'. De Chippendales veroverden in de jaren tachtig vele harten én dollars, maar het succes kende ook een gruwelijke schaduwkant.

Curse of the Chippendales aflevering 1 gemist? Kijk de hele uitzending terug via Gids.tv.

Drugs en moord
Terwijl de toeschouwersaantallen recordhoogtes bereikten, stortten de mannen achter het fenomeen zich in een leven vol drugs, paranoia en moord. We beginnen echter bij het begin. In het Los Angeles van eind jaren zeventig, middenin het tijdperk van disco en wilde feesten, zoekt een noodlijdende nachtclub naar een nieuw succes. Dat worden de Chippendales, gepromoot door onervaren zakenlieden.

Obscene stripshow
Objectief gezien is het een zootje ongeregeld van mannelijke dansers met een obscene stripshow, maar voor veel vrouwen gaat een seksfantasie in vervulling. Het cultuurfenomeen lift mee op de golf van maatschappelijke bevrijding en is een instant succes, met schijnbaar onbegrensde kansen op roem en rijkdom. Maar er komen schimmige figuren op het succes af, die het sprookje met een moord verstoren. Daarmee is de toon voor jarenlang bedrog gezet.

De documentaireserie Curse of the Chippendales is vanaf vrijdag 29 oktober wekelijks rond 22.00 uur te zien op NPO 3. Je kunt elke aflevering van Curse of the Chippendales terugkijken bij Gids.tv.


Commentaar
Geef hieronder je commentaar op Nieuwe documentaireserie Curse of the Chippendales begint vrijdag op NPO 3 of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV