Prachtig biografisch drama Becoming Astrid vrijdag te zien op Canvas

Prachtig biografisch drama Becoming Astrid vrijdag te zien op Canvas
Ook te streamen via Pathé Thuis

Kijktip :

Het leven van een schrijfster klinkt misschien niet één, twee, drie als een heel boeiend verhaal, maar de makers van Becoming Astrid zijn er glansrijk in geslaagd het leven van Astrid Lindgren op een mooie manier te verfilmen. Deze film is vrijdag te zien op de Vlaamse zender Canvas en je kunt Becoming Astrid streamen via Pathé Thuis.

Lees hier op welk kanaal Canvas te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Op jonge leeftijd gebeurde er iets in het leven van Astrid Lindgren dat haar diep trof. De combinatie van een groot wonder en rampspoed heeft haar voor de rest van haar leven getekend. Door de gebeurtenis veranderde Astrid in één van de meest inspirerende vrouwen van deze tijd, die door de hele wereld bemind zou worden. Becoming Astrid vertelt het verhaal van de jonge Astrid, die ondanks haar verwachtingen in die tijd en haar religieuze opvoeding besloot los te komen van de normen van de maatschappij en haar eigen hart te volgen.

Beoordeling Gids.tv: ★★★½
Wie kent de verhalen van Astrid Lindgren niet? Miljoenen mensen van over de hele wereld zijn opgegroeid met de beroemde boeken van Pippi Langkous. Ze was echter ook verantwoordelijk voor de boeken over Kalle Blomkvist, Michiel van de Hazelhoeve en Ronja de roversdochter. Je kunt je film natuurlijk wijden aan de grote successen die ze op latere leeftijd zou boeken, maar de jeugd van Lindgren is misschien wel interessanter. Een slimme keuze van de makers dus, die een erg mooie film oplevert.

Becoming Astrid (2018) wordt beoordeeld met een 7,1 op IMDb en is vrijdag 29 oktober om 21.20 uur te zien op Canvas. Genre: biografie, drama. Speelduur: 123 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Prachtig biografisch drama Becoming Astrid vrijdag te zien op Canvas of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV