Geweldige horrorfilm Scream zie je vrijdag 29 oktober op België Eén

Geweldige horrorfilm Scream zie je vrijdag 29 oktober op België Eén
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Voor het beste begin van je Halloween-weekend moet je vrijdagavond bij België Eén. Daar is op de late avond de horrorklassieker Scream van Wes Craven te zien. Hij slaagde erin om zowel een parodie op als een daadwerkelijk bloedstollende ode aan de slasherfilm te brengen. Je kunt Scream streamen via Pathé Thuis en Amazon Prime.

Lees hier op welk kanaal België Eén te vinden is bij jouw tv-aanbieder.

Het verhaal
Sidney Prescott wordt het doelwit van een moordenaar die al één van haar klasgenotes heeft vermoord. Een journalist en presentatrice van een tv-programma is vastberaden om de waarheid te achterhalen, en denkt dat de man die de moeder van Sidney heeft vermoord dezelfde is als degene die haar nu achterna zit. De vriend van Sidney wordt echter de voornaamste verdachte.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★
Wes Craven maakte naam met legendarische horrorfilms als The Last House on the Left (1972), The Hills Have Eyes (1977) en A Nightmare on Elm Street (1984). Daarna raakte zijn carrière enigszins in het slop, maar in 1996 sloeg hij keihard terug met de nieuwste horrorsensatie: Scream. HIerin is veel ruimte voor komische momenten, maar Craven laat ook zien dat hij de schrikeffecten ook nog altijd als geen ander in de vingers heeft. Het succes van deze film leidde tot een hele filmreeks en Scream had ook de eer belachelijk gemaakt te worden in Scary Movie.

Cast
Naast David Arquette (Bone Tomahawk) en Neve Campbell (Skyscraper) zijn ook Courteney Cox (Friends), Matthew Lillard (He's All That) en Rose McGowan (Planet Terror) te zien in Scream. Deze film is geregisseerd door Wes Craven.

Scream (1996) wordt beoordeeld met een 7,2 op IMDb en is vrijdag 29 oktober om 23.30 uur te zien op België Eén. Genre: horror. Speelduur: 111 minuten.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Geweldige horrorfilm Scream zie je vrijdag 29 oktober op België Eén of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV