Hartverscheurend filmdrama Amour vrijdagavond te zien op NPO 2

Hartverscheurend filmdrama Amour vrijdagavond te zien op NPO 2
Ook te streamen via Amazon Prime en Pathé Thuis

Kijktip :

Michael Haneke maakte gedurende zijn lange carrière naam met verontrustende en spannende thrillers, maar in 2012 tapte hij met Amour uit een heel ander vaatje. Hiermee maakte hij namelijk een hartverscheurend drama over twee oudere geliefden. De film is vrijdag te zien op NPO 2 en je kunt Amour streamen via onder meer Amazon Prime en Pathé Thuis.

Het verhaal
De twee gepensioneerde muziekleraren Georges en Anne wonen in Parijs. Hun dochter, ook een musicus, woont met haar gezin in het buitenland. Op een dag krijgt Anne een herseninfarct. Hierdoor raakt ze aan één kant van haar lichaam verlamd. Dit stelt de relatie tussen Georges, Anne en hun dochter behoorlijk op de proef.

Beoordeling Gids.tv: ★★★★½
Dit jaar zagen we nog een adembenemend en ontluisterend filmdrama over de afnemende gezondheid van een oudere man in The Father, waarvoor Anthony Hopkins een welverdiende Oscar won. Actrice Emmanuelle Riva had de prijs in 2012 eigenlijk moeten ontvangen voor haar briljante vertolking van hoogbejaarde Anne Laurent, die het leven langzaam maar zeker uit haar handen ziet glippen. Ook de rest van de cast is subliem, en regisseur Haneke weet dit hartverscheurende verhaal zonder al te veel poespas en sentimentaliteit op te dienen - waardoor het des te aangrijpender is.

Cast
Naast Jean-Louis Trintignant (The Conformist) en Emmanuelle Riva (Hiroshima mon amour) zijn ook Isabelle Huppert (Elle) en Rita Blanco (The Gilded Cage) te zien in Amour. Deze film is geregisseerd door Michael Haneke (Funny Games).

Amour (2012) wordt beoordeeld met een 7,9 op IMDb en is vrijdag 29 oktober om 00.15 uur te zien op NPO 2. Genre: drama, romantiek. Speelduur: 127 minuten.

Actuele video's

Meer actuele video's

Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws

Aanraders Op TV