Recensie: Eiffel brengt zeurende romantiek met dweperige romanticus Gustave Eiffel

Recensie: Eiffel brengt zeurende romantiek met dweperige romanticus Gustave Eiffel
Met Romain Duris en Emma Mackey

Film :

Vanaf 28 oktober is de film Eiffel in de Nederlandse bioscopen te zien. Origineel is het allemaal niet, van die films rond een historisch gegeven waar de romantiek aan de haren erbij gesleept wordt om de kijker te behagen. Ook de makers van Eiffel konden het niet laten, met matige productie als resultaat. Lees hier de filmrecensie van Eiffel.

Gids.tv bekijkt als eerste alle nieuwe films en series in de bioscoop en on-demand. Lees hier al onze film- en serierecensies.

De toren van Eiffel
Na het succesvol afronden van de bouw aan het Vrijheidsbeeld ligt de wereld aan de voeten van ingenieur Gustave Eiffel (1832-1923). De Franse overheid vraagt hem om een spectaculair nieuw ontwerp te maken voor de Wereldtentoonstelling van 1889 in Parijs. Eiffel houdt zich echter liever bezig met een ander project. Alles verandert wanneer zijn pad kruist met de grote liefde uit zijn verleden. De lang verloren en verboden passie tussen de twee inspireert Eiffel om de wereldberoemde Eiffel toren te ontwerpen.

Adrienne Bourgès (Emma Mackey) en Gustave Eiffel (Romain Duris) in de film 'Eiffel'

Beoordeling van Gids.tv: ★★
Wie zin heeft in drakerige romantiek zit helemaal goed bij deze zwierige reclamespot voor de prachtige Franse hoofdstad Parijs. Compleet met hitsige vrijpartijen, amoureuze avances en liefde uit de oude doos, wat deze film in overvloed in huis heeft. Geen verrassing natuurlijk, maar overdaad schaadt. Zonde ook, want de totstandkoming van de Eiffeltoren is op zichzelf interessant genoeg. De verboden liefde speelt de hoofdrol en dan zijn de grote problemen rond de bouw van de Eiffeltoren vooral bijzaak. Visueel mankeert er helemaal niks aan: Met behulp van de nodige CGI worden de verschillende stadia van het bouwproces prachtig in beeld gebracht. Twee sterren.

Cast
Naast Romain Duris (All The Money in the World) en Emma Mackey (Sex Education) zijn ook Pierre Deladonchamps (Petite leçon d'amour) en Armande Boulanger (Une intime conviction) in deze film te zien. Deze productie is geregisseerd door Martin Bourboulon (Papa ou Maman).

Vanaf 28 oktober is de film Eiffel te zien in de Nederlandse bioscopen. Genre: Biografie, Drama. Tijdsduur: 108 minuten. IMDb-score: 6,3.


Praat mee
Geef hieronder je commentaar op Recensie: Eiffel brengt zeurende romantiek met dweperige romanticus Gustave Eiffel of klik hier als je dit een leuk artikel vindt:


Actueel TV-nieuws

Meer actueel TV-nieuws »


Aanraders Op TV